Magyar a világ legdrágább bora: mutatjuk, mi kerül rajta ennyibe

Magyar a világ legdrágább bora: mutatjuk, mi kerül rajta ennyibe

agrarszektor.hu
2019-ben a a Royal Tokaji Borászati Zrt. 2008-as eszenciája volt a legdrágább a piacon elérhető borok közül, tavaly ugyanis egy palackért 40 ezer dollárt kellett fizetni. Az üveg egy brit művész munkája, és különleges fekete dobozban érhető el, ugyanakkor mindössze 20 darab ilyen alkotás létezik a világon. Még mielőtt azt gondolnánk csekély az érdeklődés a műremek iránt, tévedünk, hiszen tavaly tizenegyet adott el belőle a Royal Tokaji.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mintegy 40 ezer dollárt kellett 2019-ben fizetnie annak, aki a világ legdrágább borát szerette volna megvásárolni, ami ráadásul egy magyar bor, méghozzá a Royal Tokaji Borászati Zrt. 2008-as eszenciája - írja a CNN-re hivatkozva a Népszava. Mindössze húsz ilyen másfél literes palack létezik a világon, ebből kettőt múlt évben bocsátottak a fogyasztók rendelkezésére. Bár nem könnyű meghatározni, melyiket nevezhetjük a világ legdrágább borának, tavaly valóban ezért az üvegért kellett a legtöbbet fizetni a piacon elérhető borok közül. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Maga az üveg is különleges, a brit művész, James Carcass munkája, a bor maga pedig egy gyönyörű fekete dobozban érhető el. Aki azt gondolja, hogy az érdeklődés meglehetősen csekély a Royal Tokaji Borászati Zrt. 2008-as eszenciája iránt, az nagyon téved, hiszen tavaly tizenegyet adott el belőle a borászat. Sietni semmiképpen sem kell a fogyasztásával, megfelelő tárolás esetén ugyanis minőségét 2300-ig őrzi meg.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?