Magyar a világ legdrágább bora: mutatjuk, mi kerül rajta ennyibe

agrarszektor.hu
2019-ben a a Royal Tokaji Borászati Zrt. 2008-as eszenciája volt a legdrágább a piacon elérhető borok közül, tavaly ugyanis egy palackért 40 ezer dollárt kellett fizetni. Az üveg egy brit művész munkája, és különleges fekete dobozban érhető el, ugyanakkor mindössze 20 darab ilyen alkotás létezik a világon. Még mielőtt azt gondolnánk csekély az érdeklődés a műremek iránt, tévedünk, hiszen tavaly tizenegyet adott el belőle a Royal Tokaji.

Mintegy 40 ezer dollárt kellett 2019-ben fizetnie annak, aki a világ legdrágább borát szerette volna megvásárolni, ami ráadásul egy magyar bor, méghozzá a Royal Tokaji Borászati Zrt. 2008-as eszenciája - írja a CNN-re hivatkozva a Népszava. Mindössze húsz ilyen másfél literes palack létezik a világon, ebből kettőt múlt évben bocsátottak a fogyasztók rendelkezésére. Bár nem könnyű meghatározni, melyiket nevezhetjük a világ legdrágább borának, tavaly valóban ezért az üvegért kellett a legtöbbet fizetni a piacon elérhető borok közül. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Maga az üveg is különleges, a brit művész, James Carcass munkája, a bor maga pedig egy gyönyörű fekete dobozban érhető el. Aki azt gondolja, hogy az érdeklődés meglehetősen csekély a Royal Tokaji Borászati Zrt. 2008-as eszenciája iránt, az nagyon téved, hiszen tavaly tizenegyet adott el belőle a borászat. Sietni semmiképpen sem kell a fogyasztásával, megfelelő tárolás esetén ugyanis minőségét 2300-ig őrzi meg.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?