Új trendek hódítanak: ezeket az élelmiszereket keresik most a legtöbben

agrarszektor.hu
A koronavírus alaposan megváltoztatta a fogyasztói preferenciákat és szokásokat. De vajon hogyan kovácsolhatnak ezekből előnyt az előállítók?

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A megváltozott körülményekre való tekintettel megjelent a FrieslandCampina Ingredients tanulmányának különkiadása annak érdekében, hogy segítséget nyújtson az élelmiszeripar szereplőinek az új irányokhoz való alkalmazkodáshoz - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A korábban meghatározott három megatrend (mindent az érzékszerveknek, tudatos kényeztetés és a személyre szabott kényelem) továbbra is meghatározó, azonban újabb al-trendek jelentek meg.

Kényeztetés jutalommal

Az egészséges életmódra való törekvés a koronavírus-járvány előtt is jelentősen befolyásolta a fogyasztók élelmiszer-vásárlási döntéseit, azonban hatása csak fokozódott napjainkban. 2019-ben az ázsiai csendes-óceáni térségben zajlott online beszélgetések negyede érintette a tudatos fogyasztást és az egészség megőrzését segítő táplálkozást. Ugyanakkor a kedvenc étterem látogatásának hiányában, a barátokkal, családtagokkal elfogyasztott finomságok és az utazások különlegességeinek hiányában az apró kényeztetések fontossága jelentősebb, mint valaha. Az egészség megőrzése mellett kapott kényeztetés némi optimizmust jelenthet. Ilyen lehet a frissítő eper zöld tea, amely tetején probiotikum tartalmú hab van, vagy az olíva olaj cseppek a kenyereken.

Természet íze

A fogyasztók továbbra is olyan élelmiszereket keresnek, amelyek minden érzékszervükre hatást gyakorolnak (íz, megjelenés, illat, szájérzet, hang), vagyis a multiszenzoriális kényeztetés fontos. Mindemellett a kozmetikumok területéről ismert természetes összetevők fokozatosan megjelennek a fogyasztók tányérján. Ilyen a rózsa fagylalt hozzáadott probiotikummal, vagy egy extrém megjelenésű faszén-latte.

Pazarlásmentes finomságok

A személyre szabott ételek legnépszerűbb képviselői a torták, a fagylaltok, a kávé és a különböző italok, amelyekben megmutatkozhat a fogyasztók egyénisége. A járványhelyzetben mindez a maradékok kreatív felhasználásával vegyül. Ennek következtében jelenik meg a megbarnult banán a kenyérben, vagy akár a megmaradt gyümölcsök ízletes öntetként.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?