Megtudtuk a szentesi cég terveit: új paprikafajtákkal tarolnák le a hazai boltokat

agrarszektor.hu
Új paprikafajtákat emelne be az értékesítési szortimentjébe a Délalföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTÉSZ), emellett egy több mint 10 ezer négyzetméteres logisztikai csarnoképület létrehozását is tervezik - tudtuk meg Nagypéter Sándortól, a szövetkezet elnök-ügyvezetőjétől. Hozzátette, emellett duplájára növelnék a csomagolófelületet, mert a termékkörök mennyisége, valamint az értékesítésük is folyamatosan nő, így fontos, hogy még dinamikusabban tudjanak dolgozni.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete 2002 novemberében alakult, 2004 májusa óta pedig elismert zöldség-, gyümölcstermelői és értékesítő szervezet - tájékoztatott Nagypéter Sándor, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak a "Portfolio Agrárgazdaságért" kategória egyik jelöltje volt. Kiemelte, szövetkezeti formában működnek, a tulajdonosok egyben termelőtagok is. Jelenleg 500 taggal rendelkeznek, ami körülbelül 350 aktív családot jelent, ők hozzák be az árujukat, főleg paprika-, illetve paradicsomféléket. Ezek mind frisspiaci áruk, és elsősorban növényházban termesztik őket.

Az ügyvezető a fejlesztési tervekkel kapcsolatban elmondta, 14 hónap alatt szeretnének létrehozni 2,5 milliárd forintból egy 10500 négyzetméteres, komplex logisztikai csarnoképületet, amivel teljesen modernizálnák a kereskedelmet és a logisztikát egyaránt. Emellett duplájára növelnék a csomagolófelületet, mert a termékörök mennyisége, valamint az értékesítés folyamatosan nő, így elengedhetetlen, hogy még dinamikusabban tudjanak dolgozni.  A szakember azt is elárulta, hogy dolgoznak azon is, hogy új paprikafajtákat emeljenek be az értékesítési szortimentjükbe.

Már 18 éve dolgozom itt a Délalföldi Kertészek Szövetkezeténél, friss diplomásként kerültem ide, majd a virtuális ranglétrát végigjárva jutottam el a jelenlegi pozíciómig. Azt gondolom a munka iránti alázat, és a mezőgazdaság, azon belül pedig a kertészet szeretete elengedhetetlen, ha valaki ezeket nem érzi, akkor a kertészet problémáit sem érti, és nem tudja megfelelően segíteni a termelők munkáját. Az én feladatom az, hogy minden elkövessek azért, hogy a tagok jobban és jövedelmezően tudjanak termelni, illetve megtalálják számításukat nemcsak a jelenben, de a jövőben is

 - közölte Nagypéter Sándor.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?