Hihetetlen, de igaz: ennyivel kerülnek most többe a húsok, tejtermékek Hollandiában

Hihetetlen, de igaz: ennyivel kerülnek most többe a húsok, tejtermékek Hollandiában

agrarszektor.hu
A Holland Statisztikai Hivatal (CBS, Centraal Bureau voor de Statistiek) legfrissebb adatai szerint 12,3%-kal kerültek többe az élelmiszerek Németalföldön, mint tavaly júliusban. Ez magasabb, mint az átlagos, 10,3%-os pénzromlási ütem, és 1963 óta a legmagasabb havi élelmiszer-infláció. Az élelmiszerek drágulása 2021 októbere óta folyamatos, a júniusi árakhoz képest pedig 1,5%-os az emelkedés mértéke.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Akárcsak Németországban, a zöldségek (9%) és a gyümölcsök (6,7%) átlagos drágulása is elmarad az áremelkedés átlagos mértékétől, tehát nem a kertészeti termékek számítanak az infláció hajtóerejének. Elsősorban a tejtermékek (17,3%) és a húsáruk (16,1%) húzzák fel a kategóriára számolt rátát - írja a FruitVeB. Hollandiában a háztartások energiaköltségei tavaly július óta több mint a duplájukra emelkedtek (108%-kal magasabbak), és azért csak ilyen mértékben, mert a holland kormány 10-ről 9%-ra csökkentette az energiára kivetett ÁFA mértékét. Az üzemanyagok ára a tavalyi év azonos időszakához képest 25%-kal emelkedett.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?