Durva, ami Olaszországban zajlik: már egyre többen vásárolnak így élelmiszereket

Durva, ami Olaszországban zajlik: már egyre többen vásárolnak így élelmiszereket

agrarszektor.hu
A Legacoop-Ipsos „Fragilitalia” munkacímű felmérése szerint az olaszok 14%-a fog kevesebbet költeni zöldségekre és gyümölcsökre az elkövetkező időszakban. Az infláció gyorsulása és az árak emelkedése miatt sokan kénytelenek változtatni eddig megszokott élelmiszer-vásárlási szokásaikon, hogy a hó végén is kijöjjenek a fizetésükből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A felmérésben megkérdezettek több mint 20%-a fogja csökkenteni a hús- és halfélék, 19%-a a sajtok és a fagyasztott élelmiszerek, 14% a zöldségek és a gyümölcsök, valamint a tej és a joghurtok, 11% pedig a kenyér- és tésztafélék vásárlását. Az Istat felmérése szerint július hónapban az olaszok 6,1%-kal többet költöttek élelmiszerekre, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban, viszont 3,6%-kal csökkent az értékesített élelmiszerek mennyisége, vagyis több pénzért kevesebb élelmiszert kaptak a fogyasztók. Átalakult a vásárlások preferált helyszíneinek szerkezete is, egyre többen vásárolnak hiper- és szupermarketekben, nagyobb boltokban, a kis helyi boltok és zöldségesek forgalma visszaesett - írja a FruitVeB.

EZ IS ÉRDEKELHET

A felmérésben megkérdezett olaszok a főzési szokásaikon is változtatni fognak: 47%-uk tervezi a sütő használatának mellőzését, 31%-uk pedig növelni fogja a gyors főzési idejű ételek arányát. A válaszadóknak mindössze 6%-a nyilatkozott úgy, hogy nem tervez változtatni fogyasztási szokásain. A Coldiretti oldalán lefolytatott online felmérés szerint a fogyasztók 18%-a kezdett el spórolásból a szokásosnál gyengébb minőségű élelmiszereket vásárolni, míg 31%-uk nyilatkozott úgy, hogy nem változtatott eddig bevált termékein.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?