Hiány van a magyar boltokban: üresek a polcok ennél az árstopos élelmiszernél

Hiány van a magyar boltokban: üresek a polcok ennél az árstopos élelmiszernél

agrarszektor.hu
Napok óta üres polcokról számolnak be a magyar vásárlók a hatósági áras tehéntejnél a boltokban. Az áruházláncok tájékoztatása szerint a termékek folyamatosan rendelkezésére állnak az embereknek, ugyanakkor az is látszik, hogy az ársapka miatt az eladások jelentős része ezekre az élelmiszerekre helyeződött áll, hiszen a családok így próbálják meg optimalizálni kiadásaikat. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szeptember végén hosszabbította meg a kormány az élelmiszerárstopot Magyarországon, így az jelenleg december 31-ig tart. Árstopos termék a kristálycukor, a búzafinomliszt (BL55), a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkehát, a csirkefar, a csirkeszárnyvég és a 2,8% zsírtartalmú UHT tej is, a napokban azonban több olyan visszajelzés is érkezett, mely szerint a hatósági áras tejből egyes üzletekben alig találni. A Blikk egyik olvasója azt írta a lapnak, hogy hetek óta szomorúan látja, hogy a 2,8 százalékos tehéntej hiánycikk, úgy fogalmazott, szinte minden nagyobb hiper- és szupermarketben ezt tapasztalta. A Blikknek a nagyobb kereskedelmi cégek levélben válaszolva reagáltak a jelenségre: 

Piaci súlyunkból fakadóan egy-egy termékkategóriában jellemzően több szállítóval állunk kapcsolatban, így nagyobb az esélyünk arra, hogy a piaci egyensúlytalanságokat kezeljük, és a termékek folyamatosan vásárlóink rendelkezésére álljanak. Állandó megrendeléseink vannak a hatósági áras 2,8%-os tejből, emellett a piacon az egyik legszélesebb folyadéktej választékkal várjuk a vásárlóinkat. Vásárlóink a hatósági áras termékekkel is igyekeznek optimalizálni kiadásaikat, ezért számtalan vásárlói kosárba bekerülnek. Emiatt maximalizáltuk az árstopos termékek egyszerre megvásárolható darabszámát, melynek célja, hogy a lehető legszélesebb vásárlói körben tudjunk értékesíteni. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy a nyitva tartás első időszakában ezen termékek az adott napra elfogynak

- fogalmazott a Tesco

A hatósági áras tejből a tavaly értékesített mennyiség idén is maradéktalanul kikerül az áruházaink polcaira, de az is látszik, hogy az ársapka miatt az eladások jelentős része erre a termékre helyeződött át. Tartós hiányról nem beszélhetünk, és természetesen más kedvező ár-érték arányú tejek és tejtermékek széles választéka mindig a vevőink rendelkezésére áll

- írta az Auchan.

Az ellátásbiztonság minden tekintetben garantált a SPAR Magyarországnál, a hatósági árral kapcsolatos szabályozásnak áruházláncunk teljes mértékben megfelel. A szükséges mennyiségek rendelkezésre állnak, és a szektorunkat is sújtó munkaerőhiány ellenére kollégáim mindent megtesznek annak érdekében, hogy az áruházak raktáraiból kellő gyorsasággal jussanak a polcokra a termékek

- tudatta a Spar.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?