Jön az újabb drágulás? Luxussá válhat rengeteg magyar kedvenc itala

Jön az újabb drágulás? Luxussá válhat rengeteg magyar kedvenc itala

agrarszektor.hu
A jövő évtől szűkös ellátással és magasabb kávéárakkal kell szebesülniük a fogyasztóknak az EU-ban a német kávéipari szakmai képviseleti szervezet, a Deutscher Kaffeeverband szerint a beszerzési forrásokat környezetvédelmi szempontok szerint szűkítő uniós rendelkezés miatt. Az Európai Bizottság szerint ugyanakkor nincs oka az aggodalomra a kávé kedvelőinek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Deutscher Kaffeeverband szerint a következő évben hiány léphet fel a német és az európai piacon a közkedvelt fogyasztási cikk kapcsán. Az akkorra még beszerezhető készletek árai jelentősen emelkedni fognak - írta meg a Világgazdaság a német Lebensmittel Zeitung élelmiszeripari szaklap értesülései alapján. 

Mint írták, a tavaly hatályba lépett erdőirtásmentes ellátási láncokról szóló uniós rendelet értelmében a jövőben a vállalatoknak átvilágítási nyilatkozatot kell benyújtaniuk arról, hogy 2020. december 31-e után nem irtottak ki vagy károsítottak erdőt termékeik előállításához. Holger Preibisch, a német kávészövetség ügyvezető igazgatója az uniós rendelet alkalmazásának elhalasztását kérte a Lebensmittel Zeitung cikkében. 

Az Európai Bizottság ugyanakkor nem osztja a Deutscher Kaffeeverband aggályait. A német dpa hírügynökségnek az ügyben feltett kérdésére az illetékes szóvivő azt a választ adta, hogy

nincs tudomásuk olyan tényekről, amelyek alapján arra lehetne következtetni, hogy a rendelet az élelmiszerárak emelkedését eredményezné. A rendelet hatálya alá tartozó nyersanyagárakra gyakorolt hatás várhatóan nagyon korlátozott lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?