2021. január 18. hétfő Piroska

Hírek - Élelmiszer

A kávé jövője a fair trade-en múlik?

Múlt évben 1,6 milliárd euró értékben adtak el fair trade-termékeket Németországban, egy év alatt 22%-kal nőtt az értékesítés volumene. Főleg a banán, a kávé, a kakaó és a rózsa megy nagyon, ha fair trade-kereskedésből származik.
 
 

"A beszállítói hálózat elején az alacsony bérek és a kizsákmányolás még mindig komoly gondokat okoz. A fair trade mozgalom olyan stratégiai szövetség, melynek segítségével megteremthetjük az utat egy igazságosabb kereskedelem felé" - mondta Gerd Müller gazadsági miniszter. Ahhoz, hogy fenntartatható fejlődési pályára álljanak, a fejlődő országokban politikai változásokra és a termelőknek több piaci hozzáférésre van szükségük. A fair trade ugyanakkor nem nő elég gyorsan, legalább is Dieter Overath, a TransFair vállalat vezetője szerint.

A gazdálkodókat sújtja az alacsony felvásárlási ár. Fiatalok fordulnak el a mezőgazdaságtól, mert képtelenek megélni belőle. Ha szeretnénk élvezni a kávé, a banán, vagy a kakaó ízét, a nagyvállalatoknak is magukévá kell tenniük a fair trade mozgalom elveit

- mondta a cégvezető. A TransFair a fenntartható textil-, kakaó- és banánkereskedelem érdekében cégeknek kínál stratégiai partnerséget, hogy környezeti és szociális standradokat vezessenek be - írta az European Supermarket Magazine. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu