Bepöccentek a tejtermelők: kedden a Penny Market központjához vonulnak

agrarszektor.hu
Kedden a Penny Market alsónémedi központja előtt tüntetnek a tejtermelők az áruházban árult olcsó tej miatt - írja a hvg.hu. A terméktanács bejelentést tett a hatóságokhoz is. A tejtermelők szerint még Szlovákiában is drágábban árulják az üzletláncban most akciósan árult tejet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtökön hirdette meg a Penny Market az akciós tejet, egy hétig a 149 forint helyett 135 forintért kapható a másfél százalékos UHT tej. Kedden az egyhetes akció miatt tüntetnek a termelők, pont az akció lejárta előtt egy nappal. A Tej Terméktanács, a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara azonnal reagált, már pénteken bejelentették, hogy mind élelmiszer-biztonsági, mind adóügyi szempontból kérik a termék forgalmazásának kivizsgálását, és demonstrációt is kilátásba helyeztek.

"Miért nem a magyar tejjel akciózik?" - magyarázta a felindulás okait László Róbert, a tejtermelők demonstrációs bizottságának az elnöke, aki egyébként egy makói tejtermelő gazdaság vezetője. A terméktanács demostrációs bizottságának elnöke szerint van bőven magyar tej a piacon, ezért állnak értetlenül az őket váratlanul érintő akció miatt. Az üzletlánc, ráadásul, tagja a Tej Terméktanácsnak, hetekig egyeztettek a terméktanács termelői, feldolgozói, és a kereskedők a közös stratégiáról, most úgy tűnik, hogy a Penny kifarolt a megállapodásból.

A Penny Market közleményében az állt, hogy nem volt elég tej a magyar piacon. A cég mégis levélben közölte a Tej Terméktanács elnökével, hogy rövidesen magyar feldolgozókkal tenderezteti meg a beszerzést. A üzlet azt nyilatkozta, hogy a jogszabályokat betartották, túlnyomórészt magyar alapanyagú tejtermékeket forgalmaznak, csupán egyetlen import termékük van. Valójában a versenyszabályok nem köthetik meg egy uniós tagállammal való kereskedésben az üzlet kezét, de hallgatólagosan megállapodhattak a beszerzésről a felek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?