2022. július 3. vasárnap Kornél, Soma

Hírek - Élelmiszer

Bepöccentek a tejtermelők: kedden a Penny Market központjához vonulnak

Kedden a Penny Market alsónémedi központja előtt tüntetnek a tejtermelők az áruházban árult olcsó tej miatt - írja a hvg.hu. A terméktanács bejelentést tett a hatóságokhoz is. A tejtermelők szerint még Szlovákiában is drágábban árulják az üzletláncban most akciósan árult tejet.
 
 

Csütörtökön hirdette meg a Penny Market az akciós tejet, egy hétig a 149 forint helyett 135 forintért kapható a másfél százalékos UHT tej. Kedden az egyhetes akció miatt tüntetnek a termelők, pont az akció lejárta előtt egy nappal. A Tej Terméktanács, a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara azonnal reagált, már pénteken bejelentették, hogy mind élelmiszer-biztonsági, mind adóügyi szempontból kérik a termék forgalmazásának kivizsgálását, és demonstrációt is kilátásba helyeztek.

"Miért nem a magyar tejjel akciózik?" - magyarázta a felindulás okait László Róbert, a tejtermelők demonstrációs bizottságának az elnöke, aki egyébként egy makói tejtermelő gazdaság vezetője. A terméktanács demostrációs bizottságának elnöke szerint van bőven magyar tej a piacon, ezért állnak értetlenül az őket váratlanul érintő akció miatt. Az üzletlánc, ráadásul, tagja a Tej Terméktanácsnak, hetekig egyeztettek a terméktanács termelői, feldolgozói, és a kereskedők a közös stratégiáról, most úgy tűnik, hogy a Penny kifarolt a megállapodásból.

A Penny Market közleményében az állt, hogy nem volt elég tej a magyar piacon. A cég mégis levélben közölte a Tej Terméktanács elnökével, hogy rövidesen magyar feldolgozókkal tenderezteti meg a beszerzést. A üzlet azt nyilatkozta, hogy a jogszabályokat betartották, túlnyomórészt magyar alapanyagú tejtermékeket forgalmaznak, csupán egyetlen import termékük van. Valójában a versenyszabályok nem köthetik meg egy uniós tagállammal való kereskedésben az üzlet kezét, de hallgatólagosan megállapodhattak a beszerzésről a felek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben