Csokival és keksszel csalták el az adót

agrarszektor.hu
Őrizetbe vették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói a napokban egy budapesti és egy tatabányai cég ügyvezetőit, akik a gyanú szerint édesipari termékekkel kereskedve 417 millió forint adót csaltak el. Az ügyben üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A társaságok Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából csokoládét és kekszet hoztak be, a termékeket belföldön általában számla nélkül értékesítették - közölte Hideg-Göblyös Rita, a NAV közép-dunántúli regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense. Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert úgy próbálták kijátszani, hogy az árut 3,5 tonna alatti kis teherautókban szállították, és nem jelentették be a rendszerbe. A számla nélküli értékesítésből szerzett jövedelmük után adófizetési kötelezettségüket nem teljesítették.

A NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói a fővárosban és nyolc megyében ötvenegy helyszínen végeztek házkutatásokat. Az akcióban sikerült feltárni az elosztóközpontként működő budapesti raktárat, ahol a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai 15 millió forint értékű árut zároltak.

A több tonna terméket a kiemelt ügyek igazgatóságának szakemberei eredetük tisztásáig forgalmi korlátozás alá helyezték. Az adórevizorok lefoglaltak két, áruval megrakott gépkocsit, hárommillió forint értékben.

A cégek ügyvezetőit és egyik tulajdonosát őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. A három férfi előzetes letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság elrendelte. Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt folytat nyomozást.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?