2019. december 15. vasárnap Valér

Hírek - Élelmiszer

Csokival és keksszel csalták el az adót

Őrizetbe vették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói a napokban egy budapesti és egy tatabányai cég ügyvezetőit, akik a gyanú szerint édesipari termékekkel kereskedve 417 millió forint adót csaltak el. Az ügyben üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak.
 
 

A társaságok Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából csokoládét és kekszet hoztak be, a termékeket belföldön általában számla nélkül értékesítették – közölte Hideg-Göblyös Rita, a NAV közép-dunántúli regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense. Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert úgy próbálták kijátszani, hogy az árut 3,5 tonna alatti kis teherautókban szállították, és nem jelentették be a rendszerbe. A számla nélküli értékesítésből szerzett jövedelmük után adófizetési kötelezettségüket nem teljesítették.

A NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói a fővárosban és nyolc megyében ötvenegy helyszínen végeztek házkutatásokat. Az akcióban sikerült feltárni az elosztóközpontként működő budapesti raktárat, ahol a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai 15 millió forint értékű árut zároltak.

A több tonna terméket a kiemelt ügyek igazgatóságának szakemberei eredetük tisztásáig forgalmi korlátozás alá helyezték. Az adórevizorok lefoglaltak két, áruval megrakott gépkocsit, hárommillió forint értékben.

A cégek ügyvezetőit és egyik tulajdonosát őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. A három férfi előzetes letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság elrendelte. Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt folytat nyomozást.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu