2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Élelmiszer

Elárulta a titkot Az év női agrárvállalkozója: így lehet ma sikeres egy családi gazdaság

A Nemes család többgenerációs családi vállalkozásként évtizedek óta aktív szereplője a hazai kertészeti ágazatnak. A Nemes Nagy család tulajdonában lévő fűtött üvegház felület ma 28,1 hektár, amellyel a délkelet-magyarországi régió, de talán az egész ország legnagyobb családi tulajdonban lévő üvegházi kertészetét működteti. A pandémiát megelőző két évben négy beruházással összesen 13,6 hektár új, a legmodernebb technológiával felszerelt üvegházat épített fel a család, és ezzel a korábbi termőterületüket megduplázták, valamint elérték a jelenlegi méretüket. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év női agrárvállalkozója Nemes-Nagyné Vas Andrea, a NEMES Családi Vállalkozás ügyvezetője lett.
 
 

Nemes-Nagyné Vas Andrea elárulta, hogy már 18 éve üzemeltetnek üvegházas kertészeteket. A családnak a 2000-es évek elején 4 hektár üvegházuk volt, mára már mintegy 30 hektárral rendelkeznek. A fő termesztési iránya a vállalkozásuknak a paradicsomtermesztés volt, de igyekeztek több lábon állni, ezért a kígyóuborka,- a fejes saláta – és a kaliforniai paprikatermesztés irányába is elindultak. Kitért arra is, hogy 2013-ban több termelői családdal (melyek szintén többgenerációs kertészek) összeálltak, így össze tudták fogni az árualapjaikat és megjelentek a hazai áruházakban.

A több generáció az arra vetíthető, hogy kiváló minőséget tudunk adni folyamatosan, a hét minden napján, évről évre. Hiszen, azt a megszerzett tudást, amit már mi is kaptunk, továbbcsiszoltuk, és ez visszaköszön az áruházak polcain is  

- árulta el Nemes-Nagyné Vas Andrea. 

Eleinte egyébként csak a fürtös paradicsomfajtákat termelték, majd évről évre koktélparadicsomokkal, snack paradicsomokkal és cherry paradicsomokkal is bővült a palettájuk, közel 30 fajta paradicsomot termelnek jelenleg. Egyik fő céljuk, hogy olyan prémium termékeket tudjanak előállítani, melyet csak őt tudnak termelni, valamint fontos, hogy egy élményt is tudjanak nyújtani a fogyasztóknak. A modernizáció pedig szintén nagyon fontos a család életében: évről évre próbálják a legújabb technológiákat itthon is bevezetni, nemcsak az üvegháztermesztési technológiákba, hanem a csomagolásban vagy éppen a logisztikai központjuk szinten tartásához vagy fejlődéséhez is. Nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a vevők igényeit ki tudják elégíteni, ehhez pedig újabb élményeket, újabb választékot és újabb ízeket kell kínálni. Nemes-Nagyné Vas Andrea bízik abban, hogy a generációváltás nem fog gondot okozni a családjukban, hiszen négy gyermeket nevelnek, akik szintén nagyon szeretnek a kertészetükben lenni, és el is tudják benne képzelni a jövőjüket.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év női agrárvállalkozója Nemes-Nagyné Vas Andrea, a NEMES Családi Vállalkozás ügyvezetője lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Portfolio

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben