Ez már kritikus: véget kell vetni az elhatalmasodó élelmiszerpazarlásnak

agrarszektor.hu
Október 16-a az ENSZ Élelmezési Világnapja, melynek idei mottója: "Tetteink alakítják a jövőt - egészséges táplálkozás az éhezésmentes világért." Ennek alkalmából az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az Agrárminisztérium és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös eseményt tartott Budapesten.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy napjainkban az élelmiszerpazarlás egyre nagyobb méreteket ölt, és ez a világnap kiváló lehetőség arra, hogy az emberek figyelmét a megelőzés fontosságára irányítsuk - írja közleményében az Agrárminisztérium. Fontos, hogy minden érintett ember gondolja át, min tudna változtatni saját környezetében, hogy kevesebb élelmiszerhulladék keletkezzen, és környezetkímélőbb, fenntarthatóbb módon táplálkozzunk. Belánszky-Demkó Zsolt hangsúlyozta, hogy a helyi termelésnek és értékesítésnek, a kistermelőktől való vásárlásnak komoly szerepe van abban is, hogy a gazdálkodóink számára elősegítsük a biztos megélhetést és javítsuk a mezőgazdaság és a vidéki területek megtartó erejét.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) "Maradék nélkül" programja kiemelt jelentőséggel bír az élelmiszerpazarlás visszaszorításáért folytatott harcban. A munkában együttműködnek az élelmiszeripar és a kereskedelem képviselői, a kutató intézetek, valamint az egyetemek. A projekt informálja a vásárlókat a különböző cselekvési lehetőségekről, legyen szó az élelmiszer tudatos és biztonságos vásárlásáról, vagy annak megfelelő tárolásáról és kezeléséről. Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke elmondta, hogy a Világnap alkalmából az Egyesület hagyományosan adománykonvojt indít az összegyűjtött élelmiszerekből, hozzájárulva egyben az élelmiszerek megsemmisítése okozta környezetterhelés csökkenéséhez is. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31