2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Élelmiszer

Fazekas most újra felvette a kapcsolatot

A kanadai agrárminiszterrel folytatott tárgyalásokat Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Ottawában. Nagyon régen nem voltak miniszteri szintű kétoldalú tárgyalások.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Évtizedek óta először került sor magyar-kanadai agrárminiszteri megbeszélésekre – fogalmazott az MTI-nek Fazekas Sándor, aki most Ottawában találkozott Lawrence McAulay szövetségi mezőgazdasági miniszterrel. A tárgyaláson kutatás-fejlesztési együttműködésről esett szó, elsősorban a vetőmagtermesztésben és az erdőgazdálkodásban. A felek megvitatták a szabadkereskedelmi tárgyalások kínálta lehetőségeket és a magyar élelmiszer-export további lehetőségeit is.

A Montrealban most rendezett nemzetközi élelmiszeripari kiállításon 25 magyar vállalkozás vett részt. Cégek és kistermelők mutatkoztak be hústermékekkel, libamájjal, biotejjel, biosörrel, mézzel, csokoládéval, borral és pálinkával.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu