2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Hírek - Élelmiszer

Így tűnhet el a profit - Zuhannak az árak

A mezőgazdasági termelői árak 5,6 százalékkal csökkentek júliusban az előző év azonos időszakához képest. A növényi termékek ára 1,9, az élő állatok és állati termékeké 11,2 százalékkal mérséklődött.
 
 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint a növénytermesztésben a gabonafélék ára 8,1, a zöldségféléké 3,3 százalékkal lett kisebb júliusban. A búzánál júliusban elkezdődött a betakarítás, a felvásárlási ár 2,2 százalékkal emelkedett, miközben a kukorica ára továbbra is csökkent, 15 százalékkal. A burgonya ára 9,0, a gyümölcsféléké 24 százalékkal nőtt. Az élő állatok termelőiár-szintje 9,0, az állati termékeké 16 százalékkal lett alacsonyabb júliusban.

Az év első hét hónapjában 5,7 százalékkal csökkentek a termelői árak az előző év azonos időszakához viszonyítva, ezen belül a növényi termékeké 3,6, az élő állatok és állati termékeké 8,9 százalékkal. A vágósertés ára 12 százalékkal volt kisebb, miközben január óta emelkedik. Januárban a felvásárlási ár 338 forint volt kilogrammonként, júliusban 358 forint - közölte a KSH. A tej termelői ára 21 százalékkal visszaesett. A felvásárlási ár januárban 91 forint volt literenként, júliusban 76 forint.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu