2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Élelmiszer

Illegálisan készült húst árult egy férfi Szegeden: több vásárló is megbetegedett

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki az otthonában a hatósági előírások megszegésével állított elő húskészítményeket és árulta azokat egy szegedi piacon, vevői közül huszonnyolcan megbetegedtek - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.
 
 

Szanka Ferenc közölte, a férfit ártalmas közfogyasztási cikk forgalomba hozatalának bűncselekményével vádolják.
A vádirat szerint a férfi az egyik megyebeli faluban lévő házában dolgozott fel sertéshúst, termékeit a környékbeli kistermelői piacokon árulta.

A férfi 2019 májusában csaknem két héten keresztül adott el az egyik szegedi piacon disznósajtot, füstölt májast és abált vért, amelyeket a hatósági előírások megszegésével állított elő. A vádlott ellenőrizetlen forrásból beszerzett húst dolgozott fel, nem rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel, a telephelyen a kézfertőtlenítés lehetősége sem volt adott és a húskészítményeket hűtés nélkül szállította, értékesítette.

A férfi által eladott termékekben szalmonella tenyészett ki, vevői közül huszonnyolcan megbetegedtek, négyen kórházba is kerültek. A piacon tartott ellenőrzése során a vádlott által árult termékekből vett mintákban ugyanazt a kórokozót mutatták ki, mint a betegeknél. A vádlott megszegte a húsárura vonatkozó és a biztonságos élelmiszer-előállítást garantáló jogszabályokat - közölte a csoportvezető ügyész.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben