2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Élelmiszer

Kiköltöztethetik a Földművelésügyi Minisztériumot

Várhatóan ki kell költöznie budapesti V. kerületi Kossuth Lajos téri székházából a Földművelésügyi Minisztériumnak. A tárca – legalábbis átmenetileg – Budára, a II. kerületbe települhet át.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Felújításra szorul a Földművelésügyi Minisztérium Kossuth Lajos téri épülete, ezért a tárcának hamarosan ki kell onnan költöznie – tudta meg az agrárszektor.hu. Egyelőre ugyanakkor nem dőlt el, mikor kezdődhet a költözés. Minisztériumi információk szerint az épületváltás – amelyet a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság koordinálhat - fél év múlva válhat esedékessé.

Úgy tudjuk, egyelőre kérdéses az is, hogy a tárca hová települhet át. A legvalószínűbb helyszín a Műszaki és Természettudományos Egyesületek Szövetségének (MTESZ) budai II. kerületi székháza lehet, amely a Nagy Imre térnél található, de előbb ezt az épületet is fel kell újítani.

Mint ismert, a Földművelésügyi Minisztérium költözése legutóbb 2014-ben merült fel, bár akkor nem a rekonstrukciós munkálatok adták az apropót. Az újonnan megalakult harmadik Orbán-kormányban vetődött fel, hogy egyes tárcákat vidékre kellene telepíteni. Az agrárminisztérium számára Debrecent jelölték ki lehetséges új helyszínnek, de a tárca elköltöztetése végül lekerült a napirendről.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu