Milliárdokkal támogatja a kormány egy osztrák tulajdonú húsipari cég beruházását

Milliárdokkal támogatja a kormány egy osztrák tulajdonú húsipari cég beruházását

MTI
A kormány tavaly tavasszal elindított beruházásösztönzési programja keretében 1430 beruházás jött létre vagy kezdődött el 2020-ban Magyarországon - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Tamási-Hús Kft. beruházásait bejelentő sajtótájékoztatón pénteken Tamásiban.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szijjártó Péter ismertetése szerint az osztrák tulajdonú Tamási-Hús Kft. 14 milliárd forintnyi beruházásához 3,5 milliárd forint támogatást adott a kormány, a beruházással 255 új munkahelyet teremt a cég, és létszáma 500 fölé emelkedik. A fejlesztéssel az itt előállított, szeletelt bacontermékek gyártási kapacitása 120 százalékkal nő, és megduplázódik a sült bacontermékek gyártása. A beruházásról a miniszter elmondta, hogy annak révén a cég megerősíti piaci pozícióját, és még több Magyarországon előállított terméket tud szállítani nemzetközi áruházláncoknak is.

Peter Schulze, a százszázalékos tulajdonos, Európában öt telephelyen működő Gierlinger Holding GmbH ügyvezetője hangsúlyozta: a cég 2007-es indulása óta elérték, hogy a kft. Magyarországon a bacontermékekben piacvezetővé, és Európa-szerte elismert termelő üzemmé vált. 

A kormánytámogatás segítségével a kft. hazaiból európai piacvezetővé fejlődhet

- mondta. Közlése szerint a fejlesztésekhez az Eximbank és a Budapest Bank biztosította a külső forrásokat.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Süli János, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, bízik abban, hogy a járvány után, a gazdaság újraindításával a cég termékei a hazai piacon éttermekben, szállodákban is megjelenhetnek. Bíznak abban is, hogy az új, paksi atomerőművi blokkok építésénél dolgozóknak is tudnak a termékből juttatni - tette hozzá.

A cég közleménye szerint a kft. 2018-ban indított három beruházása keretében 14 milliárd 168 millió forintos kapacitásbővítést valósít meg. Ehhez a kormány - egyedi kormánydöntéssel, versenyképességnövelő támogatásként - 3 milliárd 564 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A fejlesztések részeként 12 577 négyzetméter új üzem- és raktárépület készül, új baconszeletelő és sütő gépsorokat, szalonnaprést és levegőtisztító berendezést vásárolnak. A fejlesztések várhatóan 2022-ben fejeződnek be. A cég létszáma a munkahelyteremtéssel 516-ra nő. Az új munkahelyek több, mint 90 százaléka szakképzettséget nem igénylő munkakörben jön létre, ami lehetőség a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésére - írták.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?