Önellátás után élelmiszeres offenzívára készülnek az oroszok

agrarszektor.hu
Kiváltotta Oroszország a fő élelmiszereknél az importot, így most az export növelésére készül. Új állami agrár-és exportfejlesztési modellt dolgoznak ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Oroszország a fő élelmiszereknél teljesítette az import helyettesítésének feladatát, most már az agrárkivitelt kell bővíteni - jelentette ki Alekszej Gorgyejev miniszterelnök-helyettes Moszkvában, az orosz parlamenti felsőház tagjai előtt elmondott beszédében. Az agroökológiát és az organikus termékek előállítását nevezte az előrelépés lehetséges területeként.

Oroszország agrárexportjának értéke a tervek szerint 2024-re eléri majd a 45 milliárd dollárt. Kidolgozás alatt áll a nemzeti agrárkivitel-fejlesztési projekt, amelynek finanszírozására a következő hat évre 700 milliárd rubelt kértek. A kormányfő-helyettes arra számít, hogy ebből 300 milliárdot meg is kap az ágazat. (A rubel jelenleg mintegy 4,43 forintot ér.)

A mezőgazdasági tárca októberben vagy novemberben terjeszti a kormány elé az agrárfejlesztés új állami programját. A jelenlegi program 2020-ig hatályos.

A nyugati országok 2014-ben, Oroszország ukrajnai beavatkozása nyomán gazdasági szankciókat vezettek be Moszkva ellen. Erre az orosz vezetés élelmiszer-embargóval válaszolt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?