2019. február 23. szombat Alfréd

Hírek - Élelmiszer

Őszi agrárkamarai választások: megalakult a választási bizottság

Július 1-jével megalakult az őszi agrárgazdasági kamarai választások lebonyolításának legfontosabb testülete, az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB). Elnökévé Lovászy Csabát, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) korábbi helyettes államtitkárát választották.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Megalakult az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB), elnökévé  Lovászy Csabát, az FM korábbi helyettes államtitkárát választották. A testület feladata lesz a jelölő szervezetek és a megyei küldöttjelölti listák nyilvántartásba vétele, a küldöttválasztás eredményének megállapítása, illetve a megyei, majd az országos küldöttgyűlés összehívása. Az OKVB legalább hét tagból áll, közülük öt tagot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Ügyvezető Elnöksége választott meg független, jogi, illetve választási eljárási tapasztalatokkal rendelkező szakértők közül.

OKVB-tagok
Az Ügyvezető Elnökség által választott OKVB-tag dr. Csák Csilla, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Kar dékánhelyettese, a kar Agrárjogi és Munkajogi Intézeti Tanszékének vezetője; dr. Danku Csaba, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Nemzeti Választási Iroda volt általános elnökhelyettese; dr. Kurucz Mihály, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar docense, a NAK Választottbíróságának bírája; dr. Lovászy Csaba, ügyvéd, a Földművelésügyi Minisztérium korábbi helyettes államtitkára, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Választottbíróságának bírája; illetve dr. Reiniger Balázs ügyvéd, a NAK Választottbíróságának bírája. Az OKVB további tagja a NAK jogi ügyekért felelős vezetője, dr. Balázs Krisztián, a testület titkári teendőit pedig dr. Mikó András ügyvéd látja el.

Az OKVB tagjai maguk közül dr. Lovászy Csabát választották meg elnöknek. A tagok mandátuma az országos alakuló küldöttgyűlés megalakulásáig tart. Az OKVB tagja lesz még a kamarai választásokra listát állító jelölő szervezetek egy-egy képviselője.

A NAK küldöttgyűlése 2017. november 3-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját. A választási eljárás első állomása a jelölő szervezetek nyilvántartásba vétele, amelyet július 15-ig lehet kezdeményezni az OKVB-nél.

 A NAK Alapszabályában meghatározott feltételek teljesülése esetén a jelölő szervezeteket, valamint a támogató szervezeteteket az OKVB augusztus 15-ig nyilvántartásba veszi, amelyről a jelölő szervezetet írásban tájékoztatja, továbbá erről tájékoztatót tesz közzé a kamara internetes portálján. A nyilvántartásba vett jelölő szervezeteknek a megyei kamarai küldöttgyűlési küldöttjelöltek nevét tartalmazó listát legkésőbb 2017. szeptember 8-ig kell eljuttatniuk az OKVB-nek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Agrárium 2019

  Mezőgazdaság a gyakorlatban >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu