2022. május 26. csütörtök Fülöp, Evelin

Hírek - Élelmiszer

Új gyümölcsös ásványvizeket dobnak piacra

2,6 millió euróból létrehozott szirupkeverő üzemet avatott a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. A cég új termékként gyümölcs ízesítésű ásványvizet állít majd elő Kékkúton, és a beruházás eredményeként 15 százalékkal nő a termelése.
 
 

Az önerőből megvalósított új szirupkeverő üzem olyan beruházás, amelynek célja a márka piaci erősítése, és az ásványvizek piacán a 38 százalékos magyarországi részesedés 50-60 százalékra emelése – közölte Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke. A vállalat 15 évig külföldi tulajdonban volt, veszteségesen működött, majd tavaly nyereségessé vált, miután a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesült, a tulajdonos Central Europe Mineral Water Holding 2015-ös létrehozásával.

A cég tavaly 3,4 milliárd liter ásványvizet gyártott, a kékkúti üzemből 140 millió liter származott. A vállalatnál 320 munkavállalót foglalkoztatnak, a kékkúti üzem dolgozóinak száma ezen belül 120. A tavalyi árbevétel közel 15 milliárd forint volt.

Az üzemavatáson további öt évre meghosszabbították a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával az együttműködést, amelynek keretében egyebek mellett felújítják a kétszer 8 kilométer hosszú Theodora tanösvényt – mondta el Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetője. Az üzemavatón Magyarországot vízügyi nagyhatalomnak nevezte Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki szerint hazánk egyik legfontosabb exportterméke a vízhez kapcsolódó tudás, egyebek mellett az öntözéssel, ivóvízellátással összefüggő magas színvonalú technológiák.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben