Újdonságokkal támad Csányi nagy húsipari cége

agrarszektor.hu
Több újítással is készül idén a 150. jubileumát ünneplő Pick Szeged Zrt., egyik ilyen a hamarosan a boltokba kerülő Jubileumi szeletelt vastagkolbászok négyféle ízben. Emellett története legnagyobb beruházást tervezi a cég, egy zöldmezős üzemfejlesztés keretében szeretnék ugyanis megújítani a penészes szárazáru gyártását.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Pick Szeged Zrt. ebben az évben több újítással, illetve meglepetéssel készül, hogy minél inkább bevonja a PICK 150. évfordulójának megünneplésébe a dolgozókat és a vásárlókat - hangzott el az immáron 14. alkalommal megrendezett Coop Rally. Ennek részeként május végén nyitotta meg kapuit a PICK Virtuális Múzeuma, ahol 360 fokos videó segítségével valóságszerű gyárlátogatáson vehetnek részt a látogatók. Továbbá a jubileum évében új termékek is a boltokba kerülnek, köztük a Jubileumi szeletelt vastagkolbászok négyféle ízben. A PICK Téliszalámi is új csomagolást kapott az egyedi 150 éves logóval, amelyet a dolgozók szavazhattak meg. 

Forrás: MTI/Rosta Tibor

A PICK jelenleg a három városban lévő négy telephelyén évi több mint negyvenezer tonna húskészítményt állít elő. Az alsómocsoládi gyártóbázison 6 ezer tonnán felüli penészmentes szárazárut, a szegedi hentes üzemben több mint 17.000 tonna hentesárut, míg Baján mintegy 6 ezer tonna sonkafélét gyártanak. Ezeknek a döntő többsége a hazai boltok polcaira jut el, míg egynegyedét 35 másik országban, a régiós piacokon túl értékesítik, olyan távoli helyeken is, mint Hongkong vagy az USA.

EZ IS ÉRDEKELHET
A Pick Szeged Zrt. fő profilját továbbra is a szárazáru üzletág képviseli, amelynek eladásai éves szinten meghaladják a 16 ezer tonnát. Ezen a szegmensen belül a legtöbbet a hagyományos érleléssel készülő tradicionális penészes szalámikból értékesíti, és emiatt mára megközelíti a gyártókapacitás maximumát mindkét szegedi telephely. A helyzet feloldására a vállalat zöldmezős beruházás keretében szeretné megújítani a penészes szárazáru gyártását. A tervezett üzem elindulásával jelentős kapacitásbővítéssel számolnak, emellett a legújabb technológiai gépek, berendezések és módszerek alkalmazásával kialakított, modern telephelyen csökkenthető az ipari termeléssel járó környezetterhelés is. A megvalósuló üzemfejlesztés után legalább 25 százalékkal növelhető a penészes szalámi értékesíthető mennyisége és lehetőség nyílik újabb termékek bevezetésére és prémium termékek bővítésére is.
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?