2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Élelmiszer

Újdonságokkal támad Csányi nagy húsipari cége

Több újítással is készül idén a 150. jubileumát ünneplő Pick Szeged Zrt., egyik ilyen a hamarosan a boltokba kerülő Jubileumi szeletelt vastagkolbászok négyféle ízben. Emellett története legnagyobb beruházást tervezi a cég, egy zöldmezős üzemfejlesztés keretében szeretnék ugyanis megújítani a penészes szárazáru gyártását.
 
 

A Pick Szeged Zrt. ebben az évben több újítással, illetve meglepetéssel készül, hogy minél inkább bevonja a PICK 150. évfordulójának megünneplésébe a dolgozókat és a vásárlókat - hangzott el az immáron 14. alkalommal megrendezett Coop Rally. Ennek részeként május végén nyitotta meg kapuit a PICK Virtuális Múzeuma, ahol 360 fokos videó segítségével valóságszerű gyárlátogatáson vehetnek részt a látogatók. Továbbá a jubileum évében új termékek is a boltokba kerülnek, köztük a Jubileumi szeletelt vastagkolbászok négyféle ízben. A PICK Téliszalámi is új csomagolást kapott az egyedi 150 éves logóval, amelyet a dolgozók szavazhattak meg. 

Forrás: MTI/Rosta Tibor

A PICK jelenleg a három városban lévő négy telephelyén évi több mint negyvenezer tonna húskészítményt állít elő. Az alsómocsoládi gyártóbázison 6 ezer tonnán felüli penészmentes szárazárut, a szegedi hentes üzemben több mint 17.000 tonna hentesárut, míg Baján mintegy 6 ezer tonna sonkafélét gyártanak. Ezeknek a döntő többsége a hazai boltok polcaira jut el, míg egynegyedét 35 másik országban, a régiós piacokon túl értékesítik, olyan távoli helyeken is, mint Hongkong vagy az USA.

A Pick Szeged Zrt. fő profilját továbbra is a szárazáru üzletág képviseli, amelynek eladásai éves szinten meghaladják a 16 ezer tonnát. Ezen a szegmensen belül a legtöbbet a hagyományos érleléssel készülő tradicionális penészes szalámikból értékesíti, és emiatt mára megközelíti a gyártókapacitás maximumát mindkét szegedi telephely. A helyzet feloldására a vállalat zöldmezős beruházás keretében szeretné megújítani a penészes szárazáru gyártását. A tervezett üzem elindulásával jelentős kapacitásbővítéssel számolnak, emellett a legújabb technológiai gépek, berendezések és módszerek alkalmazásával kialakított, modern telephelyen csökkenthető az ipari termeléssel járó környezetterhelés is. A megvalósuló üzemfejlesztés után legalább 25 százalékkal növelhető a penészes szalámi értékesíthető mennyisége és lehetőség nyílik újabb termékek bevezetésére és prémium termékek bővítésére is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu