Megdöbbentő élelmiszerpazarlás: ezt már nem tudják elviselni

agrarszektor.hu
Az élelmiszer-hulladék felhasználásával próbálják csökkenteni az egyre nagyobb méreteket öltő pazarlást az Egyesült Államokban. Most egy olyan technológiát szabadalmaztattak, amellyel a felesleges élelmiszerekből folyékony műtrágyát lehet előállítani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Óriási problémát okoz az Egyesült Államokban az élelmiszerpazarlás, ezért vállalkozók és befektetők egy csoportja úgy döntött, hogy felhasználja az elpazarolt élelmiszer-hulladékot, és megpróbálnak vele még több gyümölcsöt és zöldséget termelni - írja az entrepreneur.com. Az USA-ban a fogyasztók, a vállalkozások és a gazdálkodók évente 218 milliárd dollárt költenek 62 millió tonna olyan élelmiszerre, amelyet megtermelek, feldolgoznak és a kereskedelembe szállítanak, de soha nem eszik meg azokat, mivel hulladékként végzik.

A California Safe Soil nevű cég ezért szabadalmaztatott egy olyan technológiát, amely a szerves élelmiszer-hulladékot használja fel.

A hulladékot enzimekkel keverik össze, így létrehozva egy folyékony, szerves műtrágyát, amellyel az eddigi tapasztalatok szerint több gyümölcsöt és zöldséget lehet termelni kevesebb víz felhasználásával.

A cég elsődleges célja, hogy a technológiát elterjessze az Egyesült Államokban, ez azonban csak jelentős infrastrukturális fejlesztésekkel és a fogyasztói magatartás változásával valósulhat meg.


 

Az amerikai élelmiszerboltok általában 70-120 dollár közötti összeget fizetnek egy tonna élelmiszer-hulladék eltávolításáért. Az ebből készített új kísérleti műtrágya nem ugyanazokkal a kémiai összetevőkkel rendelkezik, mint a legtöbb növényi műtrágya.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala nem túlsgosan elnéző a leggyakoribb műtrágyatípusokkal szemben. A szervezet szerint ugyanis ezek túl sok nitrogént tartalmaznak, amely a környezet és az emberi egészség szempontjából sem előnyös,

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55