2019. október 18. péntek Lukács

Hírek - Európai Unió

Anglia a világ legszigorúbb állatvédelmi szabályozására készül

Az angolok sorban vezetik be az egyre szigorúbb állatvédelmi intézkedéseket. Most azt fontolgatják, hogy a brexit után teljesen leállítják az élő állatok szállítását.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Nagy-Britanniában  évente  több mint 4000 juhot szállítanak át Európa kontinentális felére vágás céljából. A brit állatorvosi szövetség elnöke, John Fishwick úgy véli, az a helyes, ha a haszonállatokat a lehető legközelebb a termelés helyszínéhez vágják, és nem kínozzák utaztatással. Az állatnak nem élve kell elérnie a rendeltetési helyét, hanem hús formájában - mondta. Ez a vélekedés nemcsak állatvédelmi okokból lehet szimpatikus Angliában, hanem a termék hozzáadott értékét is növeli.

Mindenestere az angolok szigorítani akarják az állatvédemi előírásokat a szállításban. Az is elképzelhető, hogy a brexit után  - elsőként a világon - teljes egészében betiltják azt. A brit mezőgazdasági minisztérium egy hathetes konzultációt indított a témában. "Minden opciót megvizsgálunk, az állatszállítás körülményeinek javításától kezdve a transzport teljes betiltásáig" - nyilatkozta az agrárminiszter, Michael Gove, hozzátéve, hogy Anglia máris a világ legszigorúbb állatvédelmi reformját hajtotta végre. Utalt a nemrég bevezetett videókamerás megfigyelésre a vágóhidakon és az állatkínzásért járó 5 éves fegyházbüntetésre.

Angol juhok úton

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu