2020. január 23. csütörtök Zelma, Rajmund

Hírek - Európai Unió

Módosult az iskolatej-programot szabályzó rendelet

Módosították azt a rendeletet, mely szabályozza az iskolatej-programot, ennek köszönhetően az iskolatej-támogatást igénylő térségek hátrányos helyzetét jobban tükrözi a támogatás mértéke – tudatta a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.
 
 

Ezzel a módosítással sikerült teljesíteni azt a kérést, melyet a kistérségek tettek a VM felé, miszerint a hátrányosabb helyzetű települések, ehhez mérten magasabb támogatásokra tarthassanak igényt.

A támogatás mértéke aszerint változik, hogy hol található az intézményfenntartó székhelye. Emellett a települések hátrányos helyzetük, valamint adóbevételük figyelembevételével sorolódnak a rendelet alapján három csoportba. Ettől a besorolástól függ, hogy 20, 50 esetleg 100 %-os támogatást kapnak-e az iskolatej-programban.

A szaktárca összesen 800 millió forintot különített el az iskolatej-program támogatásainak finanszírozására. Ráadásul nem csak intézményfenntartók, hanem azon tejfeldolgozó cégek is igényelhetik a juttatásokat, melyek a programban való részvételre látnak piaci lehetőségeket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu