A félelem hajtja bele a brit termelőket a megújulóenergia-beruházásokba

agrarszektor.hu
A brit farmerek harmada megújulóenergia-befektetést tervez a következő 2 évben, derül ki egy, a Barclays által készített felmérésből. A beruházást tervező farmereknek a 82 százalékát az energiaköltségek növekedésétől való félelem motiválja.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kutatás szerint a farmereknek több mint a negyede - 27 százalékuk - a növekvő energiaköltségeket látják a vállalkozásukat fenyegető legnagyobb veszélynek a következő öt évben, míg tízből egy megkérdezett aggódik az árvolatilitás miatt, írja a thecropsite.com

Majdnem a harmaduk (31 százalék) pedig azt várja a megújuló-energiai beruházástól, hogy csökkenteni fogja a kiadásait, illetve 5000 és 20 000 font közötti többletjövedelmet várnak évente ezektől a beruházásoktól.

Többletjövedelmet remélnek

Martin Redfearn, a Barclays mezőgazdasági részlegének a vezetője szerint a legtöbb farmer a megújulóenergiai-befektetéseket egyfajta diverzifikációnak fogja fel - nagyon helyesen - amivel energiaköltségeket takaríthat meg, illetve többletjövedelmet termelhet.

"Több mint a fele a beruházást tervező farmereknek még mindig nem tudja, hogy pontosan mikorra is időzítse ezt a beruházást. Ez persze érthető, hiszen pénzt tenni egy relatíve fiatal technológiába nagy lépés, de nagyon sok segítséget kaphatnak a magukat elszánó farmerek. A könyvelőik, vagy a banki kapcsolattartó menedzserek mind a segítségükre állnak abban, hogy segítsék nekik meghozni a legjobb döntést." - tette hozzá Martin Redfearn.

100 millió fontos Barclays-hitelalap

A Barclays tavaly hozott létre egy 100 millió fontos alapot, hogy finanszírozást nyújtson mezőgazdasági termelők megújulóenergiai befektetéseihez. Akik eddig befektettek, azok körében a legnépszerűbb megújulóenergia-forrás a napenergia (51%), a szélenergia (43%). 15 százalékuk választotta a biomasszát, 4 százalékuk a geotermikus energiát és a vízenergia a legkevésbé népszerű, a gazdálkodók mindössze 2 százaléka választotta ezt az energiaforrást.

A megújólóenergia-befektetésben nem gondolkodót gazdálkodóknak a 18 százaléka mondta azt, hogy azért nem fektetne ilyen megoldásba, mert túl drágának találja, 13 százaléka nem is érti, hogy működik igazából, 11 százalék pedig a beruházások megtérülése miatt aggódna.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?