2022. május 21. szombat Konstantin

Hírek - Föld

Belátható időn belül nem lesz komoly csapadék

Az aratásnak jó a száraz meleg, de a földek már kezdenek kiszáradni. Szerencsére a kukorica és a napraforgó is jól bírja már ezt az időjárást. Nagy meleg várható egy héten át, jól fog haladni a búza behordása.
 
 

Szombaton alapvetően napos időre számíthatunk kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel. Az ország északkeleti harmadán több gomoly képződik, így ott elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, másutt mérsékelt marad a légáramlás. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. A hidegre érzékeny helyeken 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Vasárnap is napos idő lesz  fátyolfelhőkkel, majd a déli óráktól északnyugat, észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de inkább csak északon, északnyugaton valószínű helyenként zápor, zivatar. A szél délnyugatiról egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, többfelé megélénkül, zivatar környezetében pedig erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Talajnedvesség 20 centis mélységig

Hétfőn még tart a rekkenő meleg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között várható. Északkeleten, keleten több, másutt kevesebb gomolyfelhő lesz. Északkeleten, keleten elszórtan, másutt legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar.

Jövő héten is végig 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, esőre belátható időn belül nincs kilátás.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!