2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Föld

Reményvesztett gazdák adósságait fizette ki a híres bollywoodi színész

Több mint 500 ezer dollár értékben fizette ki egyes indiai gazdálkodók hitelét a népszerű bollywoodi színész, Amitabh Bachchan. Indiában rengeteg gazda küzd adóssággal a mezőgazdaságban, az országban ugyanis évek óta pusztít az aszály és csökken a termelékenység.
 
 

A 76 éves Amitabh Bachchan India egyik legnépszerűbb bollywoodi színésze, több mint 190 filmben játszott, és az elmúlt években több hollywoodi filmben is szerepelt - írja a www.bbc.com. A színész a közelmúltban több mint 40 millió rúpia (560 ezer dollár, mintegy 160 millió forint) értékben fizette ki az indiai gazdálkodók hitelét, és ezzel csaknem 1500 gazda adósságának kifizetéséről gondoskodott. A gazdálkodók mind abból az északi államból származnak, ahol Bachchan is született.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Indiában a mezőgazdaságot évtizedek óta sújtja az aszály, a vízcsatornák kiszáradása, a termelékenység csökkenése és a modernizáció hiánya. Emiatt az indiai gazdák tízezrei küzdenek adóssággal, ami sok esetben a gazdálkodók öngyilkosságához vezet.A sttisztikák szerint 1995 óta legalább 300 ezer gazda vetett véget az életének. Rendszeresek atiltakozásokis,amelyeken a gazdálkodók hitelengedményeket és jobb termésárakat követelnek.

Amitabh Bachchan (Fotó: www.bbc.com)

A veterán színész ugyanakkor több mezőgazdasági területtel kapcsolatban vitába is keveredett az elmúlt években. 2007-ben például a bíróság megállapította, hogy egy 90 ezer négyzetméteres telket illegálisan osztottak ki Bachchannak, aki emiatt komoly csalási vádakkal szembesült. Ezeket azonban később visszavonták, mert a színész lemondott a föld iránti követeléséről.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!