Trump bejelentette: elkezdte a kilépést a párizsi klímaegyezményből

MTI
Az Egyesült Államok megkezdte a párizsi klímaegyezményből való kilépésének hivatalos folyamatát - jelentette be Mike Pompeo külügyminiszter hétfőn, a legelső napon, amikor Washington jog szerint megtehette ezt a lépést. A várhatóan egy évig tartó kilépési procedúra a 2020-as amerikai elnökválasztást követően zárul le és lép hatályba.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Donald Trump amerikai elnök már választási kampánya idején is az egyezmény következetes ellenzőjeként lépett fel, kormánya pedig az elmúlt években mindent megtett a már elfogadott környezetvédelmi szabályozások lebontásáért, azt állítva, hogy azok gátolják az üzleti világot, és ezzel előnyhöz juttatnak más országokat az Egyesült Államokkal szemben - írja az MTI.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!

Hétfői bejelentését indokolva Mike Pompeo "azokról az amerikai dolgozókra és adófizetőkre háruló igazságtalan gazdasági terhekről" beszélt, amelyeket szavai szerint az Egyesült Államoknak a megállapodás értelmében tett vállalásai okoztak. Mint mondta, Washington "megvalósítható és gyakorlatias modellt" fog javasolni a globális klímaegyezmény hatásainak ellensúlyozására.

A 2015-ben kötött párizsi klímaegyezményt azóta a világ szinte minden országa aláírta, így a klímaváltozás elleni küzdelem kérdésében az amerikai kormány gyakorlatilag szembefordult minden szövetségesével és az ország legfontosabb versenytársaival. Trump maga folyamatosan arról beszél, hogy nem hisz a klímaváltozásban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55