Lassult Európa traktorpiacának csökkenése

agrarszektor.hu
A világ vezető mezőgazdasági és építőipari gépgyártója, a CNH Global csütörtökön bejelentette, hogy megemeli idei pénzügyi eredményvárakozásait. A hír tulajdonképpen a gyengélkedő európai traktorpiac lassú helyreállását vetíti előre.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Case és New Holland traktorokat gyártó cég júliusban egyszer már módosított éves tervszámain, amikor is 900 millióval, 14,3 milliárd dollárra növelte éves árbevétel várakozásait.

Korábban a legoptimistább becslések is évi 820 millió dolláros profitot jeleztek, amit most 900 millió dollárra emelt a cég.

Ezt a legutóbbi negyedév fellendült forgalmának köszönheti a cég: 19,6 százalékos forgalombővülés mellett 3,54 milliárd dolláros árbevételt könyveltek el.

Ez főként az európai piacok stabilizálódásával magyarázható - véli a CNH - ahol április és június között még 16 százalékos forgalomcsökkenés volt megfigyelhető. A harmadik negyedévben azonban 4 százalékosra csökkent az év/év alapú forgalomcsökkenés Európában, míg Észak-Amerikában 4 százalékos, Latin-Amerikában pedig 21 százalékos bővülés volt megfigyelhető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?