Gyorsteszt GMO-ra

agrarszektor.hu
Kevesebb mint 0,9 százaléknyi genetikailag módosított kukoricát sikerült német kutatóknak kimutatniuk bioszenzorok segítségével kukoricalisztben, így vált elsőként lehetségessé, hogy az élelmiszer felhasználás szempontjából elkerülhetetlen határértéket nagyon gyorsan, egy elektrokémiai tesztel ellenőrizni tudják - adta hírül a derStandard.at, a Der Standard osztrák lap internetes kiadása.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Rostocki Egyetem kutatócsoportjának vezetője, a Kémia Intézet munkatársa, Gerd-Uwe Flechsig a lapnak elmondta, hogy véleménye szerint ezzel az új és gyors eljárással áttörést sikerült elérniük. Most azon kezdtek el dolgozni a kutatók, hogy ezt a kimutatási határértéket még lejjebb csökkentsék, így kimutatható legyen a legcsekélyebb genetikailag módosított kukorica észlelése is.

Az egyetem munkacsoportja évek óta dolgozik a DNS elektrokémiai elemzésén, céljuk az volt, hogy a gyakorlatban is alkalmazható, könnyen elérhető, olcsó és gyors kimutatási eszközt fejlesszenek ki a GM növényekre, ennek azért érzik szükségességét, mert a hagyományos optikai elemzési módszerek nagyon lassúak és még annál is körülményesebbek.

Az értékesítés miatt az egyetemről levált a Gensoric nevű vállalat, mely az intézményben kifejlesztettet, GM kukorica kimutatására szolgáló eljárásokat és módszereket fogja forgalomba hozni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?