Évi 200 millió kínai élelmiszerfertőzés

agrarszektor.hu
Kínában a lakosság 15 százaléka, azaz körülbelül 200 millió lakos betegszik meg évente valamilyen szennyezett élelmiszer következtében, pontosabban a baktériummal és élősködőkkel szennyezett, illetve a káros hozzáadott anyagokat és a természetből származó méreganyagokat tartalmazó ételektől - írja az Agromonitor.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Kínában bekövetkező ételfertőzések, melyeket legtöbbször az okoz, hogy a több profit érdekében a kereskedők gyenge minőségű árut kínálnak jó minőségűként feltüntetve, komoly gondot jelentenek az ázsiai országnak.

Az elmúlt időszakban ruhafestéket, viaszt, tintát és mérgező vegyi anyagokat találtak bizonyos élelmiszerekben. A higiéniai szabálysértések alól már a nagyobb cégek sem kivételek, így már a McDonald's, a Wal-Mart vagy a Carrefour esetében is találtak erre vonatkozó hiányosságokat.
Az adatok a lakosság nagy részét aggasztják: A Kínai Társadalomtudományi Akadémia (CASS) tavaly év végi felméréséből ugyanis kiderült: az emberek többsége az élelmiszer- és gyógyszerbiztonságot nevezte meg első helyen a leginkább bizonytalanná tévő dolgok között.

A kínai hatóságok igyekeznek visszaszorítani az élelmiszeripari fertőzéseket, Pekingben ezért azt tervezik, hogy országos szinten 50 adalékanyagot tiltanak be, az élelmiszerhamisítókat pedig örökre eltiltják az ágazattól.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31