Ez durva: ki nem találnád, hogyan termesztenének növényeket a britek

Ez durva: ki nem találnád, hogyan termesztenének növényeket a britek

agrarszektor.hu
A Muddy Machines, egy AgTech és robotikai vállalat, amely segít automatizálni a termények betakarítását, 1,5 millió font projektfinanszírozást kapott. A Regenerate Ventures vezette a legutóbbi finanszírozási kört, amely olyan technológiákba történő befektetésekre szakosodott, amelyek segítenek a gazdálkodóknak abban, hogy kevesebb környezeti terheléssel termeljenek élelmiszert.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Ponderosa Ventures, a Jude Gomilla, a Thrive/SVG Ventures, a Science Angel Syndicate és mások szintén részt vettek a finanszírozási körben. A pénzeszközöket a vállalat egy olyan robotplatform további fejlesztésére fordítja, amely képes különféle betakarítási eszközök bevetésére a speciális szántóföldi növényeknél. A forrást a vállalat mérnöki csapatának megerősítésére és a technológiai átvétel növekedésével kapcsolatos kapacitások kiépítésére is felhasználják majd. A Muddy Machines, amely a hollandiai Wageningen University & Research Startlife Accelerate programjának is része, közel 2,5 millió font támogatást nyert az Innovate UK-tól és a DEFRA-tól - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

Technológia a munkaerő-problémák megoldására

A gazdálkodók a vállalat technológiájának köszönhetően precízen betakaríthatják az olyan növényeket is, mint például a spárga. A Sprout nevű robotjuk napi 16 órán keresztül képes szünet és teljesítményromlás nélkül, pontosan betakarítva végigjárni a szántóföldeket. A Muddy Machines idén Chinn birtokán tesztelte Sprout robotját. Florian Richter, a Muddy Machines vezérigazgatója és társalapítója elmondta: 

Az AgTech és hardveres vállalkozások számára a pénzszerzés a legjobb időkben is kihívást jelent. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a jelenlegi kedvezőtlen befektetési helyzetben sikerült megszereznünk ezt a finanszírozást. Most arra összpontosítunk, hogy jelentős mennyiségű betakarítási kapacitást hozzunk létre ügyfeleink számára.  

A Muddy Machines-t 2020-ban alapította Christopher Chavasse és Florian Richter azzal a céllal, hogy a mezőgazdaságban a munkaerő-problémákat robotokkal fenntartható módon oldja meg. A Muddy Machines olyan robotplatformot hozott létre, amely képes betakarítási eszközök széles skáláját bevetni a speciális szántóföldi kultúrákban.

EZ IS ÉRDEKELHET

Lenyűgözött minket a Muddy Machine víziója és a műszaki fejlesztés gyorsasága. Ezt a vállalatot az első korona vírus zárlat közepén alapították. Két éven belül megépítettek és kereskedelmi forgalomban teszteltek egy robot spárga betakarító gépet  

- mondta Paul Rous, a Regenerate Ventures ügyvezető igazgatója. 

Evi Steyer, a Ponderosa Ventures ügyvezető igazgatója hozzátette: a mezőgazdaságban a munkaügyi problémák megoldása alapvető fontosságú a fejlett országok fenntartható élelmiszerellátásának biztosításához és az élelmiszer-szállítás csökkentéséhez. Ez a vállalkozás bebizonyította, hogy gyorsan képes megoldásokat találni.

EZ IS ÉRDEKELHET

A helyzet kétségbeejtő. Nem a munkaerőköltségek csökkentéséről van szó, hanem arról, hogy képtelenek vagyunk munkaerőt találni. Nekünk 12 hetes szezonunk van, és ez a technológia létfontosságú, ha be akarjuk takarítani a termést  

- mondta John Chinn a Cobrey Farms-tól, az Egyesült Királyság legnagyobb spárgatermesztőjétől.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03