Fekete gépszörnyet eresztenének a földekre az olaszok: így néz ki az új traktorcsoda

Fekete gépszörnyet eresztenének a földekre az olaszok: így néz ki az új traktorcsoda

agrarszektor.hu
Az olasz mezőgazdasági gépgyártó cég, a Dragone a 2021-es EIMA (International Agricultural and Gardening Machinery Exhibition - Mezőgazdasági és Kertészeti Gépek Nemzetközi Kiállítása) keretén belül mutatta be a legújabb termékét, ami nem más, mint teljesen autonóm robottraktor. A Dragone korábban leginkább csak fűnyírókat, aprítógépeket és permetezőgépeket gyártott, de most azt tervezik, hogy 2022-re már 200 egységet legyártanak a robotból.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Dragone a 2021. október 19-e és 23-a között Bolognában megrendezett EIMA során mutatta meg a nagyközönségnek a legújabb gépét, a Black Shire névre keresztelt robottraktort - írta meg a Future Farming. A hivatalosan R 3075-ös modellnek nevezett gépet egy 70 lóerős dízelmotor hajtja. A robottraktor nem rendelkezik külön teljesítményleadó tengellyel, helyette vastag tápkábelekkel lehet majd energiával ellátni a traktorra csatlakoztatott felszereléseket.

A Black Shire a gyártó ígérete szerint teljesen autonóm gép. Ha egy új táblához érkezik, a kezelője egy távirányítóval manuálisan is megtaníthatja neki, hogyan dolgozzon ott. Ezek után a traktor már önállóan is meg fogja találni az utat. A Dragone, amely korábban főleg fűnyírókat, aprítógépeket és permetezőgépeket gyártott, azért fejlesztette ki ezt a robottraktort, hogy a gyümölcsösökben és a szőlőbirtokokon segítse a gazdákat, de a Black Shire a cég közleménye szerint a szántóföldeken is helyt tud állni.

Az első tíz egység már gazdára is talált, a cél pedig az, hogy 2022-ig 200 robottraktort gyártsanak le - közölte Claudio Rapalino, a projekt vezetője. A szakember beszélt arról is, hogy a masszív, és mégis kompakt robot ára kevesebb, mint 200 ezer euró (71,86 millió forint). A Black Shire-t a Dragone hivatalosan novemberben fogja piacra dobni.

(Címlapkép forrása: Margriet Nijenhuis)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?