Traktorok az orosz piacról: jobb Kirovecek és óriás RSM-ek

agrarszektor.hu
Az orosz mezőgépipar is fejlődik, igyekeznek egyre jobb minőségű, egyre tartósabb és egyre kényelmesebb megoldásokkal szolgálni a vásárlóikat. A Kirovec arra is rájött, hogy praktikus dolog a vevőknek azonnal munkagépet is kínálni az erőgép mellé, ezért hamarosan ezek gyártásába is belekezd. Közben a Rostselmash egyre gigantikusabb méretű traktorokat készít a nagygazdaságok számára.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Óriás traktorok a Versatile/Rostselmashtól

Az orosz-kanadai konszern az idén két új traktorszériával bővíti a piaci kínálatát. A nehézuniverzális standard kategóriában 175 és 365 LE közötti motorteljesítményekkel klasszikus felépítésű, "Nemesis" elnevezésű hátsókerék- és segédmellsőkerék-hajtású modellcsaládot vezet be a piacra. A traktorok 175 és 250 LE közötti motorteljesítmény mellett hathengeres, 6,7 literes Cummins motorokkal készülnek, 260 és 365 LE között pedig 8,7 literes, hathengeres Cummins motor az erőforrásuk.

Új, tágasabb és jobban felszerelt a Nemesis traktorok vezetőfülkéje. Geometriájuknál és felszereltségüknél fogva alkalmasak lesznek európai forgalmazásra is. Az új nehézuniverzális traktorok gyártásában együttműködnek a Kubotával. A Versatile/Rostselmash másik új traktorszériája a RSM 3000-es széria, amelyet a kanadai Winnipegben fejlesztettek ki és ott, valamint az oroszországi Rosztovban is gyártani fogják. Az új RSM 3000-es széria 466 és 625 LE közötti Cummins motorokkal készül.

A Caterpillar szállítja hozzá a powershift automata kapcsolású sebességváltót, ami 16 előre és 16 hátra fokozatot tartalmaz. A traktorok hidraulikus rendszerét 208, vagy 303 l/min szállítási teljesítményű szivattyú szolgálja ki. A gépek hátsó függesztő szerkezettel és 1000 f/min fordulatú TLT-vel vannak felszerelve. Kétféle méretű gumiabronccsal készülnek (710/70R42 vagy 800/70R38).

Így fest az RSM 3535-ös:

Fejlődik a Kirovec: hosszabb garanciális idő

Annak ellenére, hogy a magas infláció miatt Oroszországban kedvezőtlen a beruházási klíma, a Kirovec mégis növelni tudta tavaly traktoreladásait a belpiacon. A szentpétervári gyárat az elmúlt években modernizálták, és új modellekkel jelentek meg a piacon. Az évtized elején még csak 1000 db traktor gördült le itt a szalagokról, tavaly viszont már 2300 db erőgép hagyta el a gyárat. A traktorok garanciális idejét két évre hosszabbították meg, ami a minőségjavításokkal hozható összefüggésbe. A jövőben a jelenlegi 250-428 LE közötti teljesítménykategóriába tartozó traktorok gyártását szélesíteni fogják. Együttműködést kezdeményeztek a munkagép-gyártókkal is, hogy a traktoraikat a hozzájuk illeszkedő eszközökkel tudják kínálni a vevőiknek.

Ez a videó a K-744 R4-ről készült:

Forrás: Profi magazin

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?