2019. június 25. kedd Vilmos

Hírek - Gépek

Traktorok az orosz piacról: jobb Kirovecek és óriás RSM-ek

Az orosz mezőgépipar is fejlődik, igyekeznek egyre jobb minőségű, egyre tartósabb és egyre kényelmesebb megoldásokkal szolgálni a vásárlóikat. A Kirovec arra is rájött, hogy praktikus dolog a vevőknek azonnal munkagépet is kínálni az erőgép mellé, ezért hamarosan ezek gyártásába is belekezd. Közben a Rostselmash egyre gigantikusabb méretű traktorokat készít a nagygazdaságok számára.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Óriás traktorok a Versatile/Rostselmashtól

Az orosz-kanadai konszern az idén két új traktorszériával bővíti a piaci kínálatát. A nehézuniverzális standard kategóriában 175 és 365 LE közötti motorteljesítményekkel klasszikus felépítésű, „Nemesis” elnevezésű hátsókerék- és segédmellsőkerék-hajtású modellcsaládot vezet be a piacra. A traktorok 175 és 250 LE közötti motorteljesítmény mellett hathengeres, 6,7 literes Cummins motorokkal készülnek, 260 és 365 LE között pedig 8,7 literes, hathengeres Cummins motor az erőforrásuk.

Új, tágasabb és jobban felszerelt a Nemesis traktorok vezetőfülkéje. Geometriájuknál és felszereltségüknél fogva alkalmasak lesznek európai forgalmazásra is. Az új nehézuniverzális traktorok gyártásában együttműködnek a Kubotával. A Versatile/Rostselmash másik új traktorszériája a RSM 3000-es széria, amelyet a kanadai Winnipegben fejlesztettek ki és ott, valamint az oroszországi Rosztovban is gyártani fogják. Az új RSM 3000-es széria 466 és 625 LE közötti Cummins motorokkal készül.

A Caterpillar szállítja hozzá a powershift automata kapcsolású sebességváltót, ami 16 előre és 16 hátra fokozatot tartalmaz. A traktorok hidraulikus rendszerét 208, vagy 303 l/min szállítási teljesítményű szivattyú szolgálja ki. A gépek hátsó függesztő szerkezettel és 1000 f/min fordulatú TLT-vel vannak felszerelve. Kétféle méretű gumiabronccsal készülnek (710/70R42 vagy 800/70R38).

Így fest az RSM 3535-ös:

Fejlődik a Kirovec: hosszabb garanciális idő

Annak ellenére, hogy a magas infláció miatt Oroszországban kedvezőtlen a beruházási klíma, a Kirovec mégis növelni tudta tavaly traktoreladásait a belpiacon. A szentpétervári gyárat az elmúlt években modernizálták, és új modellekkel jelentek meg a piacon. Az évtized elején még csak 1000 db traktor gördült le itt a szalagokról, tavaly viszont már 2300 db erőgép hagyta el a gyárat. A traktorok garanciális idejét két évre hosszabbították meg, ami a minőségjavításokkal hozható összefüggésbe. A jövőben a jelenlegi 250-428 LE közötti teljesítménykategóriába tartozó traktorok gyártását szélesíteni fogják. Együttműködést kezdeményeztek a munkagép-gyártókkal is, hogy a traktoraikat a hozzájuk illeszkedő eszközökkel tudják kínálni a vevőiknek.

Ez a videó a K-744 R4-ről készült:

Forrás: Profi magazin

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu