Megszólaltak a Házasodna a gazda sztárjai: így élik meg a koronavírus-járványt vidéken

Megszólaltak a Házasodna a gazda sztárjai: így élik meg a koronavírus-járványt vidéken

agrarszektor.hu
A koronavírus-járvány során szerzett tapasztalatairól és gondolatairól vallott az RTL Klub Házasodna a gazda című műsorának három gazdája is. Brindzik Zsolt, azaz Zsolt gazda, Demjén Nikoletta, vagyis Niki gazda és Bige Botondot, ismertebb nevén Botond gazda a csatorna Fókusz című magazinműsorában szólaltak meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az RTL Klub Fókusza nemrég három gazdát is megszólaltatott a csatorna Házasodna a gazda című műsorából. Zsolt gazdát, Niki gazdát és Botond gazdát arról kérdezték a riporterek, hogy ők hogyan élik meg a koronavírus-járványt, és milyen következtetéseket vontak le az eddig történtekből. A tápiószentmártoni Zsolt gazda elmondta, hogy ő a jót látja a vírusban, mert most sok idejük lett az embereknek arra, hogy átértékeljék a dolgokat. És talán a világ a jó irányba fog elmozdulni a vírus után.

Itt igazából a friss levegőn kívül más nincs. Tehát mi, gazdák nem vagyunk vírusnak kitéve. Szabadban vagyunk, szabadban dolgozunk

- mondta Zsolt gazda.

Brindzik Zsolt mindenkitől tisztes távolságot tart. Kevés kontaktusa van az emberekkel emberekkel, szerinte a szállítmányozás és a posta az, ami veszélyes lehet. Zsolt gazda szerint a növénytermesztés nem fogja megérezni a válságot, a zöldség-gyümölcs ágazat viszont nehezebb helyzetbe kerülhet.

A Máriahalmon gazdálkodó Niki gazda elárulta, hogy az ő élete alapvetően nem nagyon változott a vírus elindulása óta. Ő azt látja, hogy akik közel laknak a természethez, azoknak az életét befolyásolja a legkevésbé a helyzet. A járvány miatt elrendelt távolságtartást azonban ő is maradéktalanul betartja.

Minél önellátóbb vagy, annál kevésbé érint meg a nagyvilág változása, és nem vagy másokra rászorulva

- jelentette ki Niki gazda.

Botond gazda elmondta a riportereknek, hogy megpróbálja a minimálisra csökkenteni a megfertőződés kockázatát. A külvilág és a tanítványok előtt bezárta a birtoka kapuit, csak azok jöhetnek be, akik nála tartják a lovaikat. Botond gazda borúlátó, mert szerinte az emberek nem veszik elég komolyan a helyzetet. A mezőgazdaság helyzetét illetően azonban nagyon is bizakodó.

A mezőgazdaság, mint olyan, nem állt le, sőt. Egy kicsit bízom abban, hogy jobb lesz, mint valaha, hiszen nagyon sok támogatást kaphatunk

- mondta Botond gazda.

A vácrátóti gazdálkodó elmondta, hogy ezekre a támogatásokra ő hobbiállattartóként nem nagyon számíthat, mivel ő nem tartozik az elsődleges prioritást élvező gazdák közé. Ennek ellenére kifejezetten örül a meglétüknek. A riport végén Zsolt gazda elmondta, hogy biztos benne, a vírus utáni világ nem olyan lesz, mint amilyet korábban megszoktunk. Niki gazda pedig egy új esélynek tekinti a járványt és az azzal járó változásokat az emberiség számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?