Ez a trükk tényleg működik: ennyire egyszerű a poloskák elleni védekezés

A poloskák ellen valószínűleg már rengeteg házi praktikával megpróbálkozott a kertészek többsége, ugyanakkor nem mindenkinél válnak be ugyanazok a módszerek. Az utóbbi időben a bosszantó kártevő sajnos még inkább elszaporodott Magyarországon, és évről évre egyre több tápnövénye van. Találtunk egy gyors módszert, amellyel távol tarthatók a poloskák a zöldségektől és gyümölcsöktől, elég mindössze két, amúgy is gyakran előforduló növényt elültetnünk a kertünkben, amelyek majd magukhoz vonzzák a poloskákat.

Ahogy azt korábban megírtuk, van aki szerint néhány szál búzával kitűnően távol lehet tartani a poloskákat a kerttől, akik így inkább a kalászoló zöld gabonát szivogatják a zöldségek és gyümölcsök helyett. Ehhez elég mindössze néhány szem búzát elültetnünk a kertben négyzetméterenként, és a tapasztalatok szerint a növényeket alig éri majd kár. 

Ugyanebben a csoportban találtunk két újabb növényt, amely a kertészek szerint ugyanúgy működik mint a búza. Az egyik ilyen a szőrös disznóparéj, amely egy nagyon gyakran megtalálható gyomnövény. A csoporttag szerint a paradicsomjai között van néhány disznóparéj, a poloskák pedig inkább azon tanyáznak, mint a paradicsomon. 

A másik ilyen növény a csalán. A virágzatát ugyanis nagyon szeretik a poloskák, és emiatt tömegesen azon pihennek. Így ha el akarjuk őket távolítani a kertből, elég mindössze a virágzatot levágni, és máris több tíz poloskától szabadulhatunk meg egyszerre. 

A poloskák ellen egyébként nagyon nehéz védekezni az utóbbi években ugyanis egyre több lett a tápnövényük. Habár a mezőgazdaságban és kiskertekben engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, komoly gondot jelent, hogy a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Így tarthatod távol a poloskákat a házadtól, lakásodtól.
Sosem volt még ennyire könnyű a poloskák elleni védekezés: ez a trükk működik

Ezeket egy kerttulajdonos sem úszhatja meg.
Ezek a legfontosabb áprilisi teendők a kertben: itt a 10 pontos feladatlista