Így lehet saját pálmafád a lakásban: ezeknek még fényre is alig van szükségük

A pálmafélékről a legtöbb embernek a tengerpart, a napsütés és a koktélok jutnak eszébe. Sokan nem is gondolnák, hogy ezeknek a növényeknek számos olyan fajtája is létezik, amelyik nem igényel sok fényt, így a kevésbé napfényes otthonokba is könnyedén trópusi hangulatot varázsolhatunk velük. És ha mindez nem lenne elegendő, akadnak olyan pálmák is, amelyek alacsony páratartalom mellett is vígan elélnek, sőt, még a levegőt is tisztítják.

Az emberek többsége általában azokat a népszerűbb pálmaféléket választja otthonába, amelyek sok napfényt igényelnek, de mi van azokkal, akik árnyékosabb lakásban éknek? Nem kell csüggedniük nekik sem, hiszen rengeteg olyan fajta van, amely gyenge fényviszonyok mellett is nagyon jól érzi magát. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem igényelnek fényt, csupán a többi pálmával összehasonlítva, kevesebbre van szükségük, és közvetett napfényben is vígan elélnek - írja a balconygardenweb.com.

1. Kencia-pálma

Ez a lassú növekedésű pálmaféle tökéletes választás lehet azoknak, akik egy kis trópusi hangulatot szeretnének csempészni otthonukba. A kencia-pálma ráadásul gyenge fényviszonyok és alacsony páratartalom mellett is nagyon jól érzi magát, emellett a levegőt is tisztítja. 

2. Bambuszpálma

Valódi bambusz nélkül is könnyen varázsolhatunk tengerparti hangulatot a lakásunkba, elegendő hozzá beszereznünk egy bambuszpálmát. Ez a növény a közvetett napfényt szereti a legjobban, és megjelenésével csodás dísze lehet otthonunknak. 

3. Botpálma, azaz Rhapis excelsa

Ennek a kisebb termetű pálmának elegendő mindössze egy közepes méretű cserép, illetve némi napfény, és máris bárhol jól érzi magát. Ez a növény azoknak is tökéletes választás, akiknek nem jut be közvetlen fény az otthonába, hiszen gyenge fényviszonyok mellett is tökéletesen elvan. 

4. Mexikói bambuszpálma

Ez a szárazságtűrő pálmaféle bármelyik otthonban jól mutat vékony leveleivel, és gyenge fényviszonyok mellett is nagyon jól érzi magát. És ha mindez nem lenne elegendő, még az alacsonyabb hőmérséklet sem árt neki. 

5. Kínai legyezőpálma

A kínai legyezőpálma élénk zöld színével és buja megjelenésével bármelyik otthon hangulatát képes feldobni. Ahhoz, hogy jól érezze magát mindössze egy közepes vagy nagy cserépre van szüksége, és némi napfényre.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Nem is gondolnánk, mikre képesek egyes szobanövények.
Ne költs klímára feleslegesen: ezekkel a növényekkel bármikor lehűtheted az otthonod