Megkezdődött az aratás az őszi árpa betakarításával

agrarszektor.hu
Az őszi árpát 193 ezer hektáron kell levágniuk a gazdálkodóknak, a terület 24 százalékán már végeztek a munkával.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Megkezdődött az aratás az őszi árpa betakarításával az országban - közölte Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón, az aratási koordinációs bizottság ülését követően.

Az őszi árpát 193 ezer hektáron kell levágniuk a gazdálkodóknak, a terület mintegy 24 százalékán már végeztek ezzel a munkával. A betakarítás jelenlegi szakaszában az átlagos terméshozam mintegy 4,5 tonna hektáranként - mondta.

A búza aratása még nem kezdődött meg, csupán próbavágást végeztek mintegy 270 hektáron. Az előzetes becslések szerint az országosan 1,1 millió hektárnyi területen az átlagtermés 4,6 tonna lesz, így az őszi búza termésmennyisége eléri majd az 5 millió tonnát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?