Kínaiak kebelezhetik be a svájci Syngentát

agrarszektor.hu
Egyezségre jutott a svájci Syngenta és a kínai ChemChina arról, hogy a kínai vállalat 43 milliárd dollárért felvásárolja a svájci vetőmag- és növényvédőszer-gyártó céget. Ez a legnagyobb olyan üzlet lehet, amelyben egy kínai cég egy külföldi vállalatot vásárol fel. Tavaly az amerikai Monsanto is több vételi ajánlatot tett, de azokat a Syngenta visszautasította.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A svájci vetőmag és növényvédőszer-gyártó, a Syngenta megerősítette azokat a hét eleji értesüléseket, amelyek szerint az állami tulajdonú ChemChina felvásárolná a svájci céget - számolnak be az üzletről nemzetközi hírforrások. A kínai vállalat 43 milliárd dolláros, részvényenként összesen 480 svájci frankos ajánlatot (471,4 dollár) tesz a Syngentára, így a Syngenta részvényesek részvényenként akár 16 svájci frankos osztalékra is számíthatnak. Ez tartalmazná azt az 5 frankos rendkívüli osztalékot, amelyet a tranzakció zárásához kötöttek.

Amennyiben sikerül lezárni a tranzakciót, úgy az a legnagyobb olyan üzlet lenne, amelyben egy kínai cég egy külföldi vállalatot vásárol fel. A Syngenta részvényei kedden 392,3 frankon zártak a svájci tőzsdén, ami 3,7 százalékos emelkedést jelent a hétfői záróárhoz képest. A 480 frankos ajánlat a hétfői záróárnál pedig közel 27 százalékkal magasabb.

A ChemChina nem az első vállalat, amely az utóbbi időben megkörnyékezte a Syngentát. Tavaly az amerikai Monsanto tett több ajánlatot a cégre, de a Syngenta annak ellenére is kosarat adott, hogy az amerikai vállalat 47 milliárd dollárra srófolta fel ajánlott vételárát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?