Jó szomszédi iszony: drónról szórták a mérget a budai luxuskerületben

agrarszektor.hu
Még mezőgazdasági területeken sem lehet legálisan bevetni permetező drónt, de a jelek szerint egy magyar villatulajdonosnak mégis sikerült valakit rávennie arra, hogy gépével egy idegen birtok fölé repülve gyomirtóval szórja meg a fákat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A XII. kerület Hegyvidék része a főváros egyik legszebb és legdrágább környéke, ahol zöld növényzet uralja az udvokat. Most egy szomszédvita következtében egy társasház lakói éppen ezt veszítették el - írja az index.hu. A szóban forgó társasházat csak egy kis utca választja el a szomszédos villától. A villának nemrég új tulajdonosa lett, aki átfogó felújításba kezdett az ingatlanon. Hamarosan a társasház lakóit is megkereste azzal, hogy úgy tudja, a kertben álló gesztenyefákat - mint sok más gesztenyefát az országban - megtámadta az aknázómoly. Felajánlotta, hogy vállalja a fák visszavágásának költségét - ez megnöveli az élettartamukat -, valamint felajánl 2 millió forint készpénzt a társasháznak.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Ezt a lakók azonban elutasították. Arra gyanakodtak, hogy a gesztenyefák egyszerűen árnyékolták a csinosodó villa erkélyét. Ezt alátámasztja, hogy a szomszéd a saját területén is növénystuccolásokat végzett az erkély körül. Augusztus végén feltűnt egy drón. A lakók beszámolói alapján a hatrotoros eszköz a hajnali órákban repült be a telek fölé, többen felébredtek a zajra. Másnap vették észre, hogy valamiféle anyag borítja a növények leveleit, az autók szélvédőjét, de az épületre is jutott belőle.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az esetről értesítették a katasztrófavédelmet és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) is, végül a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalának Élelmiszer-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztálya tartott helyszíni szemlét, a vizsgálat után a következőt írták: "A növényzet több helyen, eltérő mértékben károsodott [...] Az észlelt tünetek alapján gyomirtó szer felhasználása volt valószínűsíthető."

EZ IS ÉRDEKELHET

Mint kiderült, nagy mennyiségű totális gyomirtó, egész pontosan glifozát hatóanyag, valamint gombaölőszer is volt a kipermetezett lében. A vegyszer észlelése után mintegy 10 nappal az egyik gesztenyefa teljesen lecsupaszodott, és a többi fán is - főleg a lombkorona felső részén - perzseltek voltak vagy hiányoztak a levelek. Az alábbi fotón a részben csupasz faágak, illetve az örökzöldek perzselt levelei láthatók.

A hatályos szabályozás szerint tilos drónról permetezni, még külterületen is, nemhogy a város közepén. A tények jelenleg annyit támasztanak alá, hogy valaki valahogy glifozátot jutatott egy budapesti ház kertjébe. A XII. kerületi rendőrség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, ami jelenleg is folyamatban van.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31