Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.10. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.10. vasárnap

agrarszektor.hu
Változó mennyiségű és vastagságú magas- és középszintű felhőzetre számíthatunk, emellett kevés gomolyfelhő is képződik - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.05.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.05.10.) napon!

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.05.10.) napon.

2020.05.10. vasárnap: Változó mennyiségű és vastagságú magas- és középszintű felhőzetre számíthatunk, emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Északkeleten néhol előfordulhat zápor. A délnyugati, déli szél napközben nagy területen megélénkül, főként a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatás várható, emiatt egyeseknél fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.05.11. hétfő: A nap első felében napos, fátyolfelhős idő várható, majd délutántól nyugat felől erőteljesebb felhősödés kezdődik, és a késő délutáni, esti óráktól elszórt jelleggel már kialakulhat zápor, (akár heves) zivatar. A délnyugati, déli szelet erős, főként a Dunántúl északi felén többfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati megyékben jobbára 21 és 25, keletebbre 26 és 30 fok között valószínű.

2020.05.12. kedd: Éjszaka a hidegfront délkelet felé átvonul az ország fölött, felhőzetéből többfelé alakul ki zápor - nagyobb eséllyel a déli és keleti megyékben - zivatar. Egy-egy heves zivatar sem kizárt. A nap első felében még sok marad a felhő, majd délután szakadozik, csökken a felhőzet. Napközben helyenként fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szelet sokfelé viharos lökések kísérik, majd estére jelentősen gyengül a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 16 között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 11 és 18 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezekre kell odafigyelni, hogy a koronavírust ne követhesse egy másik súlyos fertőzés!
A világjárvány alatt huzamosabb időre lezárt épületek és üzemek újranyitásakor kiemelt figyelmet kell fordítani azok ivóvízhálózatának, használati melegvízrendszerének, valamint légkezelő- és klímaberendezéseinek biztonságos üzemeltetésére, vizsgálatára. A pangó szakaszok ugyanis komoly mikrobiológiai kockázatot jelenthetnek, különös tekintettel a Legionella baktériumra, amely akár legionellozist, halálos betegséget is okozhat, hívták fel a figyelmet laboratóriumi szakemberek.

Jó lesz nagyon odafigyelni: a szárazság sem fékezi a rovarkártevőket
Az elmúlt héten az országban szinte minden hol esett több-kevesebb, de inkább kevesebb csapadék. Csak némi felfrissülést hozott a növényeknek, a többhavi hiányt nem pótolta. A tartós szárazság a szántóföldi növényeken a kényszerfejlődés tüneteit hozta elő, az őszi kalászosok és a repce magassága meg sem közelíti az elvárható méretet, az árpa kalászol, a repcén alig van oldalelágazás. A kötöttebb talajokon már most hatalmas repedések találhatók, írta növényvédelmi előrejelzésében dr. Aponyi Lajos.

Lopakodó traktorok, illedelmes szarvasmarhák: ez lehet a jövő útja
Komolyan vissza lehetne fogni a mezőgazdasági ágazat üveghatásúgáz-kibocsátását, ha az emberiség zéró kibocsátású erő- és munkagépeket használna, ha létre tudna hozni olyan haszonállatokat, amelyek kevesebb metánt termelnek, valamint ha a jelenlegi szintnél jobban alkalmazná az új technológiákat. Ebben a három pontban látja a fenntarthatóság zálogát a McKinsey nemzetközi tanácsadó cég.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?