Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.01. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.01. hétfő

agrarszektor.hu
A frontális felhősáv elvonulása után erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok valószínűek - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.06.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.06.01.) napon!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.06.01.) napon.

2020.06.01. hétfő: A frontális felhősáv elvonulása után erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok valószínűek. Elszórtan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, amelyre nagyobb esély a középső országrészben van. Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz élénk, olykor erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

A következő napok várható időjárása

2020.06.02. kedd: Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. A Dunántúlon helyenként, keletebbre szórványosan valószínű zápor, főként az Alföldön helyenként zivatar. Az északi szél a keleti országrész kivételével többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

2020.06.03. szerda: Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk legalább néhány órás napsütéssel. Szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati, nyugati szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Friss híreink:

Nagy port kavart az unió új mezőgazdasági stratégiája: de miről is szól valójában?
A Termőföldtől az asztalig az Európai Green Deal egyik legfontosabb stratégiája, amely a teljes élelmiszer-rendszerek kifogástalanabbá, egészségesebbé és környezetbarátabbá tételét célozza. Az élelmiszer-termelés és előállítás ugyanis, ha nem fenntartható, nem lehet ellenálló az olyan krízisekkel szemben, mint most a koronavírus-járvány.

Aggódhatnak a gyümölcstermesztők: ezek a kórokozók most óriási károkat okozhatnak
Az elmúlt hetet ismét a mérsékelten meleg, száraz időjárás jellemezte. Az időnként felbukkanó gomolyfelhőkből helyenként esett ugyan néhány milliméter eső, de a naponta visszatérő szeles idő annál többet elpárologtatott, tehát maradt az egész országra kiterjedő krónikus szárazság. Az aszály nem kedvez a kórokozók terjedésének, a rovarkártevők egy része viszont erőteljesen szaporodik. Ezektől kell megvédeni az általánosságban mérsékeltnek mondható termést, írta növényvédelmi előrejelzésében dr. Aponyi Lajos.

Pofonegyszerű: így lehet ingyen paradicsompalántád minden évben
Sokan nem tudják, de paradicsompalántát nem csak magról lehet nevelni, vagy készen lehet vásárolni a boltokban, hanem nagyon egyszerűen és gyorsan otthon is el lehet készíteni. Nincs is másra szükség hozzá, mint egy már viszonylag fejlett paradicsommnövényre, illetve egy arról eltávolított nagyobb mellékhajtásra. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő magyar férfi egyik videójában megmutatta, hogyan is lehet ingyen paradicsompalántánk minden évben. A vlogger egyébként többek között mezőgazdasággal, azon belül pedig zöldségtermesztéssel is foglalkozik a távoli országban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?