Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.29. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.29. hétfő

agrarszektor.hu
A napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és a késő délelőtti óráktól először északon, majd másutt is egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.06.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.06.29.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.06.29.) napon.

2020.06.29. hétfő: A napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és a késő délelőtti óráktól először északon, majd másutt is egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Heves zivatarok is várhatóak, amelyeket viharos szél, felhőszakadás, illetve jégeső kísérhet. Kezdetben déli délnyugati szél lesz a jellemző, majd egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, viharossá fokozódik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 25 és 36 fok között valószínű, 30 fok alatti maximumra az Északnyugat-Dunántúlon számíthatunk, majd délután egyre nagyobb területen visszaesik a hőmérséklet. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hétfőn napközben hideg fronthatás miatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.06.30. kedd: Éjszaka az ország délnyugati harmadának kivételével csökken a felhőzet, kiderül az ég, napközben nagyrészt napos időre számíthatunk a délnyugati megyékben több, másutt kevés gomolyfelhővel. Éjjel a Dunától keletre még több helyen valószínű zápor, zivatar, napközben legfeljebb elvétve lehet csapadék. Az északnyugati szél az ország északkeleti felében gyakran lesz élénk, időnként erős, a nap második felében mérséklődik a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

2020.07.01. szerda: Napos idő valószínű többnyire kevés gomolyfelhővel. Csapadékra nem számíthatunk. A változó irányú szél általában mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Friss híreink:

Több száz milliós támogatást kapnak a magyar lótenyésztők: így juthatnak hozzá
Megjelent az Agrárminisztérium azon rendelete, amely a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként a tenyésztési programot végrehajtó lótenyésztők részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szól. A rendeletben szó van többek között a támogatás formájáról, illetve annak keretösszegéről is.

A sok eső megtette a hatását: tömegesen pusztítanak a kórokozók a kertekben
Az elmúlt időszakban jelentős változás állt be az időjárásban, ami kihatással van a növények egészségügyi helyzetére. A korábbi tartós aszály elmúlt, sokfelé viharokkal, jégesővel tarkított időszak következett be. A csapadék eloszlása igen szeszélyesen alakult, helyenként belvízben állnak a növények, másutt fákat csavart ki a szélvihar, olvasható dr. Aponyi Lajos növényvédelmi előrejelzésében.

Pofonegyszerű: így lehet csodaszép, összefüggő pázsitod kevés gondozással
A kertek többségének a gyep, illetve a pázsit a központi eleme, sok esetben azonban rengeteg munkával jár a rendben tartása. Tökéletes alternatíva lehet a fű helyett a talajtakarók alkalmazása, amelyeket ugyan szintén öntözni és gyomlálni kell, mégis sokkal jobban viselik a zordabb körülményeket. Találhatunk köztük olyanokat, amelyek a szárazságot tűrik jobban, de akadnak olyanok, amelyek inkább az árnyékot tolerálják.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?