Heves zivatar csaphat le az országra: ezek a megyék lehetnek érintettek

Heves zivatar csaphat le az országra: ezek a megyék lehetnek érintettek

agrarszektor.hu
Zivatarveszély miatt adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország keleti részében hat megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt.

A Dunántúlon túlnyomóan derült, száraz idő várható. Másutt azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, írta meg a Kiderül. Kora délutánig helyenként zápor, néhol egy-egy zivatar még előfordulhat az ország keleti felén, de a délután második felére ezek is megszűnnek. Az északi, északnyugati szelet már csak kevés helyen kísérhetik erős lökések. A hőmérséklet kora délután 24 és 28, késő este 15 és 21 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt riasztást adott ki az ország keleti felébe. Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt. Mint írták, az éjszaka hátralevő részében, valamint a reggeli órákban az ország északkeleti, keleti felén még kialakulhat zivatar. Egy-egy intenzívebb zivatart felhőszakadás (> 20-30 mm), jégeső (~ 1-2 cm), viharos (> 60-70 km/h) széllökés kísérhet. Napközben ezeken a területeken is csökken a csapadékhajlam, délutánra fokozatosan stabilizálódik a légkör.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Fenntarthatóság

Szúnyogvadászokat keresnek a magyar tudósok

A lakosság segítségét kérik a kutatók - pótolhatatlan információt jelentenek az önkéntes észlelések az invazív szúnyogfajok terjedésének tudományos vizsgálatában.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?