Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.20. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.20. csütörtök

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.01.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.01.20.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.01.20.) napon.

2022.01.20. csütörtök: Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Több hullámban valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. Északkeleten végig havas eső, havazás lesz a jellemző, másutt az esőt, havas esőt délutántól észak felől egyre nagyobb területen váltja fel hózápor, sőt helyenként az ég is megdörrenhet. Az intenzív hózáporok mentén rövid idő alatt pár centis hótakaró is kialakulhat lokálisan. A délnyugati szél lassan mindenütt nyugatira, északnyugatira fordul, megerősödik, kiemelten az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb térségében olykor viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +7 fok között várható.
Késő estére -4 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatásra számíthatunk, emiatt az arra érzékenyek körében előfordulhat fejfájás, erősödhetnek a görcsös és ízületi panaszok.

A következő napon várható időjárás

2022.01.21. péntek: Felhőátvonulások várhatók, az ország nagyobb részén többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat hózápor. Sokfelé erős lökések kísérik az északnyugati, nyugati szelet. Délutánra általában 0 és +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Megjósolhatatlan, mi lesz a magyar sertéságazattal: csak ebben bízhatnak a termelők
A napokban Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy hét élelmiszer esetében avatkoznak be a termékek árába, azokat minden boltban vissza kell vinni az október 15-én jellemző szintre - ez pedig a sertéshúst is érinti, azon belül is a sertéscombot. Az ágazat eddig is nehéz helyzetben volt, az pedig egyelőre megjósolhatatlan, hogy milyen hatással lesz az intézkedés a szektorra, hiszen korábban még nem találkozhattak hasonlóval. Az Agrárszektor Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökével járt utána, hogy milyen időszak várhat a sertéságazat szereplőire.

Ilyen az élet egy tehén szemével: olyan film készült, amilyenre még sosem volt példa
Vélhetőleg jó páran elgondolkoztak már azon, hogy milyen lehet a világ egy állat szemével. Fantáziáltunk arról, hogy milyen lehet madárként repülni vagy éppen arra gondoltunk reggel a munkába menet, hogy mennyivel jobb a kutyánknak, aki a meleg ágyban fekhet és alhat tovább. Most azonban egy egészen más megközelítésből szemlélhetjük a világot, méghozzá nem más, mint Luma, az anyatehén szemével. Andrea Arnold Tehén (Cow) című, egy állat életét végigkövető alkotása a 2022-es BIDF egyik nagy esélyese, melynek világpremierjét a cannes-i filmfesztiválon tartották.

Őrület a műtrágyapiacon: kiderült, meddig maradhatnak a magas árak
Bár sok nehézséggel kell szembenéznie az agráriumnak, műtrágyahiány azonban nem fordulhat elő Magyarországon. Az elmúlt 20 évben minden tavasszal lehetett hallani, hogy vásároljanak a gazdák időben műtrágyát, mert kevés lesz - erre 2022-ben azonban ténylegesen komoly esély lehet - hangsúlyozta Balássy Ákos, az EuroChem Agro Hungary Kft. ügyvezetője az Agrárszektor 2021 Konferencián. Hozzátette, hogy a műtrágya egy tömegáru, ezért mindig tudatosan kell előre tervezni és gondolkozni, hiszen máról holnapra nem lehet leszállítani.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58