Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.27. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.27. szombat

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.08.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.08.27.) napon.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.08.27.) napon.

2022.08.27. szombat: Sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Zápor, zivatar délutántól nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, kis eséllyel a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben alakulhat ki. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére általában 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2022.08.28 vasárnap: A fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap. Szórványosan számíthatunk záporesőre, zivatarra. A nyugatias szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A maximum általában 25 és 34 fok között valószínű, a magasabb értékek a keleti megyékben várhatók.

Friss híreink:

Alapjaiban változhat meg az öntözés a földeken: itt a spanyolok új megoldása

A BayWa AG befektetett a Spherag nevű spanyol start-up vállalkozásba. A Spherag ugyanis egy újszerű megoldást fejlesztett ki a meglévő öntözőrendszerek digitalizálására és automatizálására, ami jelentősen csökkentheti a a mezőgazdaságban a víz- és az energiafogyasztást. A Spherag az új befektetést a forgalmazási tevékenységek bővítésére és a jelenlegi megoldás további felhasználási eseteinek kidolgozására fogja fordítani a precíziós öntözés területén.

Nesze neked magyar mezőgazdaság: döbbenetes dolgokra derült fény

A koronavírus-járvány, a szomszédban tomboló háború és az aszályhelyzet által okozott számos nehézség rávilágított az élelmezés-biztonság, valamint a nemzeti szintű önellátási képesség fontosságára. Egy ilyen időszakban nem elég pusztán az agrárium vizsgálata, hanem az attól elszakíthatatlan közgazdaság analízise is nélkülözhetetlen. Habár a magyar mezőgazdaság számos hiányossággal küzd, a nehézségek leküzdhetőek például a meglévő eredményeink továbbfejlesztésével, valamint a hiányok felszámolásával. Az Agrárszektor elemzésében most az elmúlt évek trendjei mellett a jövő kockázatai és lehetőségei kerülnek szemügyre vételre.

Ez fájni fog a vásárlóknak: elképesztő lisztdrágulás jöhet Magyaroszágon

A csapból is az aszállyal kapcsolatos hírek folynak, nem véletlenül, hiszen nemcsak a mindennapjainkat keseríti meg a forróság, hanem szépen lassan a pénztárcáinkat is. A rekkenő hőség és a csapadékhiány ugyanis történelmi mértékű károkat okozott a földeken, ami az élelmiszeriparra is hatással lesz - persze, nem kedvező irányba. A kenyér ára már így is fájdalmas lehet sokak számára, éppen ezért nem szolgálhat jó hírrel az, hogy a kánikula miatt a gabonák mennyisége és minősége is gyengébb lett a vártnál. Ez pedig újabb drágulás felé lökheti az élelmiszereket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?