Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.19. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.19. hétfő

agrarszektor.hu
Délelőtt az összefüggő felhőtakaró délkelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, majd felhőátvonulások mellett többórás napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.09.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.09.19.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.09.19.) napon.

2022.09.19. hétfő: Délelőtt az összefüggő felhőtakaró délkelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, majd felhőátvonulások mellett többórás napsütés valószínű. Reggel még többfelé, délelőtt a délkeleti országrészben még esős idő várható, majd ahogy az ország többi részén, arrafelé is záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északnyugati, nyugati irányú szelet nagy területen erős, elsősorban Sopron térségében, illetve a zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul. Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.09.20 kedd: Északnyugat felől kisebb-nagyobb felhőtömbök érkeznek fölénk, illetve gomolyfelhők is képződnek térségünkben. Ezzel együtt is az ország legnagyobb részén többórás napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb számban az északkeleti megyékben valószínű csapadék. Az északnyugati szelet napközben továbbra is többfelé kísérik élénk, illetve erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 13 és 18 fok között alakul.

Friss híreink:

Megtudtuk az RTL Klub Péter gazdájának titkát: így szakítana nagyot a magyar férfi

10 évvel ezelőtt szinte mindent a nulláról kezdtem, pályázatok nélkül építettem fel azt, amim van, de a mai napig nem sikerült még minden szükséges beruházásra sort kerítenem - mondta Lakatos Péter az RTL Klub Házasodna című műsorának egyik sztárgazdája. Az egercsehi gazda nem számít régi motorosnak a mezőgazdaságban, hiszen 10 éve van az szektorban. Ennek ellenére szívvel-lélekkel végzi a dolgát, és egy igen különleges háziállattal, a magyar szürke szarvasmarhával foglalkozik. Hogy mik a tervei a jövőre nézve, hogyan élte túl az elmúlt idők nehézségeit, és miért próbál küzdeni a magyar agráriumban, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Másodvetés szeptemberben: itt a lista, ezeket a zöldségeket még most is elültetheted

Nem kell lemondani a friss, saját termesztésű zöldségekről ősszel, vagy akár kora tavasszal sem, számtalan olyan faj/fajta akad még ugyanis, amelyeket szeptemberben is el lehet vetni, illetve ültetni a kertben. Kerülhet ilyenkor a földbe spenót, különböző salátafélék, fokhagyma, sárgarépa, de retket is vethetünk. Ez utóbbit, valamint a salátaféléket ráadásul a szeptemberi vetés után már akár néhány héttel leszüretelhetjük, és felhasználhatjuk.

Fillérekből jutnak hozzá ehhez az élelmiszerhez az élelmes magyarok: így csinálják

Egyre nő az internetes sör- és borrendelések mértéke Magyarországon. A tavalyi év során még sokkal többen rendeltek sört az interneten, mint bort, ám az idei évben megfordulni látszik ez a trend. Tíz vásárlóból heten ugyanis inkább bort rendelnek sör helyett, ráadásul előnyben részesítik a hazai pincészetek borait. Emellett - bár a házi sörfőzéshez szükséges berendezések továbbra is népszerűek - egyre többen rendelnek borászati kellékeket is az internetről, legyen szó cefréshordóról, vagy épp szőlődarálóról.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?