Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.11. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.11. kedd

agrarszektor.hu
A felhőzet szakadozik, gomolyosodik, a keleti országrészben kevesebb, másutt több napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.10.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.10.11.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.10.11.) napon.

2022.10.11. kedd: A felhőzet szakadozik, gomolyosodik, a keleti országrészben kevesebb, másutt több napsütés valószínű. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Az ország döntő részén gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csak az Alpokalján élénkülhet meg időnként az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.
Késő este 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reakcióidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.10.12 szerda: A gomoly- és fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északi, északkeleti szél csak néhol élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Friss híreink:

Egyre több ilyen élelmiszer van a magyar boltok polcain: ezt jobb, ha mindenki tudja

Május óta az országos főállatorvos határozata lehetővé teszi a magyar élelmiszer-vállalkozások számára a helyettesítő összetevők felhasználását az élelmiszerekben. Ennek oka az volt, hogy a februárban kirobbant orosz-ukrán háború miatt számos élelmiszer-előállító volt kénytelen a folyamatos gyártás fenntartása, a megszokott árukínálat biztosítása érdekében más, hasonló összetevőkkel kiváltani az egyébként használt és a termékek jelölésén feltüntetett alapanyagokat.

Durván elszabadultak az árak Magyarországon: már ennyibe kerülnek a zöldségek

Az utóbbi hetekben, hónapokban egyre érzékenyebbé váló áremelkedések a zöldségeket sem kerülték el, és mostanra bizony jó pár közkedvelt - vagy kevésbé kedvelt, de annál egészségesebb - zöldségféle megvásárlásához bizony mélyebben a zsebébe kell nyúlnia a magyaroknak. A tavalyi év azonos időszakához képest ugyanis jó pár zöldség termelői és fogyasztói árában is jókora drágulás volt megfigyelhető, az egyszeri vásárlónak pedig egyre inkább meg kell gondolnia, miből és mennyit is vegyen a következő időszakban.

Vegyszer sem kell hozzá: így védekezhetnek a gyomok ellen a német gazdák

A német Zasso és az AGXTEND első alkalommal mutatta be a szántóföldön az XPower XPR Conceptet, egy új gyomirtási megoldást a szántóföldi növénytermesztők számára. Ez ugyanis egy nagyfeszültségű, vegyszermentes gyomirtó berendezés, amely a sorok közötti nem szelektív gyomirtásra lett kifejlesztve.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03