Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.29. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.29. kedd

agrarszektor.hu
A nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.11.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.11.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.11.29.) napon.

2022.11.29. kedd: A nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk. Az északkeleti megyékben pár órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás alakulhat ki a rétegfelhőzettel borított tájakon. A Dunántúlon helyenként megélénkül a keleties irányú szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.
Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontmentes időjárás várható.

A következő napon várható időjárás

2022.11.30 szerda: Nagyrészt borult, felhős, párás idő várható, több-kevesebb szűrt napsütés inkább csak a keleti, északkeleti megyékben lehet. Néhol szitálás, főleg a nyugati, délnyugati országrészben gyenge eső, a hegycsúcsokon esetleg havaseső, hószállingózás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet. A hőmérséklet csúcsértéke 3 és 8 fok között alakul.

Friss híreink:

Itt az új szuperélelmiszer: megőrülnek érte Európában, a magyaroknak mégsem kell

A rozs az emberiség által nemesített első gabonafélék közé tartozik, amely minden valószínűség szerint Kis-Ázsiából származik, és körülbelül 2500 évvel ezelőtt hozhatták létre a hegyi rozsból. A búza és az árpa közeli rokona, felhasználási köreit tekintve mind emberi fogyasztásra, mind állati takarmányozásra alkalmas. Magyarországon főleg ez utóbbi felhasználása jellemző, de az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy nemcsak a rozs termesztésében, de az emberi élelmezésben történő hasznosítása is komoly lökést kaphat. De mit kell tudni erről a növényről? Mire kell odafigyelni a termesztésekor, és milyen lehetőségek vannak benne? Az Agrárszektor erről kérdezte a szakembert.

Itt a csúf igazság a durva élelmiszerárakról: ehhez jobb lesz hozzászokni itthon

Soha nem látott nehézségekkel kell szembenézniük a termelőknek Magyarországon, és ahhoz, hogy az agrárium szereplői talpon tudjanak maradni, a példátlan költségnövekedést valamelyest be kell építeniük a fogyasztói árakba - mondta az Agrárszektornak Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, az energiaválság és az infláció együttes hatása kőkeményen csapódik a termelők mellett a fogyasztókon is, akik sokszor az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek vásárlására vannak rákényszerülve. Túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy búcsút inthetünk az olcsó élelmiszereknek, és meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a magas árak velünk fognak maradni.

Pofonegyszerű: így gondozd a mikulásvirágot, hogy garantáltan virágozzon

Közeleg az egyik kedvenc ünnepünk, így a boltok is megtelnek a népszerű, döntően pirosas növénnyel, a mikulásvirággal! Szinte minden lelkes szobanövénykedvelő otthonában járt már ez a növény, mégis sokan nem tudják hogyan érdemes őket gondozni. A boltokban élénken virágzó növény a téli szezon slágere, ezért ha eddig úgy érezted lehetetlen életben tartani ezt a különleges növényt, akkor most segítünk neked!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?