Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.03. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.03. szombat

agrarszektor.hu
Nyugaton többnyire borult lesz az ég, ugyanakkor a keleti országrészben vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.12.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.12.03.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.12.03.) napon.

2022.12.03. szombat: Nyugaton többnyire borult lesz az ég, ugyanakkor a keleti országrészben vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet. A látási viszonyok napközben lassan javulnak. A délnyugati, nyugati megyékben ismét elered az eső, az Alpokalja térségében vegyes csapadék is lehet, máshol legfeljebb szitálás valószínű. A keleties szél néhol megélénkülhet.

A hőmérséklet kora délután általában 3 és 6 fok között alakul, de a naposabb részeken pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk.
Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Bár front nem várható, fokozatos melegedésre számíthatunk, emiatt a fokozottan érzékenyek körében előfordulhatnak melegfront jellegű panaszok. Fejfájás, koncentrálási nehézség, fáradékonyság többeknél jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.12.04 vasárnap: Többnyire erősen felhős vagy borult, helyenként párás, ködös időre számíthatunk, kevés helyen azonban pár órára kisüthet a nap. Több helyen is - elsősorban a Tiszától nyugatra - eshet időszakos jelleggel az eső. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. Délutánra 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Megdöbbentő, ami a piacokon zajlik: ennyiért árulják a magyar diót itthon

Fénysebességgel robogunk az ünnepek felé, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar családok asztalát hamarosan ellepik az ikonikus sütemények is, mint például a bejgli. Bár már sokféle bejgli létezik, az örök klasszikus a mákos és a diós. Utóbbi viszont sosem volt olcsó alapanyag, most pedig a megszokottnál is mélyebbre kell nyúlnia a zsebében annak, aki magában vagy feldolgozott formában szeretne belőle vásárolni. A diós bejgli kedvelőinek számolnia kell azzal, hogy a tölteléknek valót körülbelül 20%-kal drágábban kell megvennie, mint tavaly.

Vészesen fogy az idő: közeleg az elsivatagosodás Magyarországon?

Előre tervezve, megfontoltan öntözzenek a termelők. Ha a szomszéd öntöz, egyezzünk meg, legyünk hatékonyak és működjünk együtt - hangsúlyozta Kovács Norbert, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója a Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián megtartott kerekasztal-beszélgetésen. Az idei rendkívüli aszály egyértelművé tette, hogy új öntözésfejlesztési programra van szükség Magyarországon, különben egyes régiók hosszabb távon akár az el is sivatagosodhatnak. Vaskos ellentmondás rejlik például abban, hogy nagy folyóinkban hatalmas mennyiségű víz folyik át az országon, de annak töredékét tudjuk csak megtartani öntözési célokra, miközben az éghajlati szélsőségek miatt öntözés nélkül eredményes növénytermelés ma már aligha képzelhető el.

Súlyos gondok vannak a műtrágyapiacon: tényleg beüthet a hiány Európában?

Az egekbe szökő földgázárak és előállítási költségek ellehetetlenítették az európai nitrogénműtrágya-gyártást, és az orosz-ukrán háború hatására jelentősen nőtt az egyéb hatóanyagú termékek ára is. Az európai műtrágyagyárak nagyrészt leálltak, ezért a csillagászati árak és a tényleges áruhiány együttesen fenyegetik a magyar gazdákat is. Az elszabadult energiarák miatt az ágazati szereplőknek komoly problémákkal kell tehát szembesülniük, ez nem kérdés. Suba Péter, a Petrokemija d.d. Kutina kereskedelmi vezérigazgatója a Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián megtartott kerekasztal-beszélgetése során hangsúlyozta, ha nem érkezik több orosz gáz Európába, akkor jövő őszre való gáztározó feltöltésekhez 30 milliárd köbméter gáz hiányzik majd az egyenlegből. Ez pedig mondani sem kell, hogy óriási gond.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58